Kampl okrasil jelko, nato odšel v ZDA

Naši na tujem: Na igrišču le Ljubijankić, drugi ne.

Objavljeno
28. december 2015 00.28
Jernej Suhadolnik
Jernej Suhadolnik
Ljubljana – Konec tedna je vladalo zatišje tudi v večini nacionalnih prvenstev, v katerih igrajo slovenski nogometaši. Pod drobnogledom tujih novinarjev so bili zato predvsem najvidnejši legionarji pri uveljavljenih klubih.

Največji nemški časopis Bild (2 milijona prodanih izvodov) je objavil reportažo o Kevinu Kamplu, v kateri Bayerjev zvezdnik opisuje tradicionalno praznovanje božiča. Kampl in njegovo dekle Vanessa sta obiskala Kevinovo mati Anico in strica v Solingenu, kjer so skupaj postavili in okrasili 3,2 metra visoko božično drevo. »Drevesce je izbrala Vanessa, na njem pa so tudi kroglice z rdeče-črno Bayerjevo barvo,« je razkril Kampl, ki na veliki fotografiji krasi drevo skupaj z mamo Anico. »Sem tipičen družinski človek, te stvari mi pomenijo največ,« je še dodal Kampl, njegove besede pa je potrdila Anica: »Po prestopu iz Dortmunda v domači Leverkusen je Kevin zaživel in je spet srečen, prav njegova sreča pa je zame najlepše božično darilo.«

Kamplovi vendarle niso imeli na voljo dolgega praznovanja. Kevin je včeraj že odpotoval v ZDA, kjer se bo prek Miamija pridružil glavnini odprave Bayerja v Orlandu. Ta se bo tudi tokrat pripravljal na nadaljevanje nemške sezone (naslednja tekma bo 23. januarja, Hoffenheim – Bayer) v vadbenem središču na Floridi. »Za nekaj dni sem želel skočiti v Salzburg, a mi čas tega ni dopuščal,« je dodal Kampl. J. S.

Izidi tekem legionarjev

Anglija (3) – Wigan (Vučkić) – Sheffield U. preloženo zaradi dežja; Avstralija, (1) – Brisbane : Melbourne C. 3:1 (Koren od 69.); Belgija (1) – Standard : Mouscron 3:0 (Milec na klopi); Italija (2) – Cagliari : Pro Vercelli 3:0 (Krajnc na klopi); Japonska, pokal – Kobe : Urava 0:3 (Ljubijankić od 62.); Turčija (1) – Rizespor : Istanbul 2:1 (Rotman na klopi), Antalya : Gaziantep 0:0 (Lazarević zunaj kadra).