Kamplovi bi izkoristili natrpan Bayernov urnik

Tuje lige: Milanski derbi Kitajcem, jutri spopad Mourinho vs. Chelsea.

Objavljeno
14. april 2017 21.26
FBL-EUR-C1-LEVERKUSEN-ATLETICO MADRID
Jernej Suhadolnik
Jernej Suhadolnik
Ljubljana – Najboljši nogometaši na svetu bodo aktivni tudi med velikonočnimi prazniki, prav danes in jutri bodo po vsej stari celini igrali več klasičnih derbijev ali drugače zanimivih tekem. Osrednja pozornost bo v času sobotnega kosila pripadla milanskima kluboma Interju in Milanu.

V teh dneh je prešel v kitajske roke sloviti AC Milan in tako sledil Interju, ki je že prej dobil kitajsko lastništvo. Nekdanja patrona Silvia Berlusconija in Massima Morattija sta na čelu mestnih rivalov zamenjala Zhang Jindong (Inter) in Li Yonghong (Milan), ki je že odštel začetnih 750 milijonov €. Ni torej čudno, da bo Samir Handanović stopil med vratnici modro-črnih danes že ob 12.30. Ta ura je pisana na kožo azijskih nogometnih navdušencev. Derbi naj bi si prek TV zaslonov ogledalo 900 milijonov navijačev, Inter bo tudi z vstopnicami iztržil rekordne 4 milijone €.

Milanska kluba naj bi se v prihodnjih letih vrnila ob bok Juventusu in najbogatejšim v Evropi, na San Siru naj bi vnovič spremljali nekatere največje ase na svetu. Italijani so že »odkrili« nekaj imen: Inter sta pritegnila Mbappe (Monaco) in Mertens (Napoli), Milan pa Sturridge (Liverpool), Benzema, Morata (oba Real), Aubameyang (Borussia) in Lacazette (Lyon). Drevi bodo krenili v boj za evropske točke drugi aduti. Gostitelji bodo računali na gole Icardija, Perišića in Banege, Handanovićeva vrata naj bi ogrožali Bacca in španska naveza Suso-Deulofeu.

Velik izziv čaka nekaj ur zatem Kevina Kampla. Leverkusen bo gostil Bayern, morebitna zmaga nad prvo zasedbo bundeslige pa bi oživela evropske ambicije kluba, ki je med sezono zašel v rezultatsko krizo. Kamplovi vedo, da bi najlažje ogrozili Bavarce z igro visokega ritma. Moštvo Carla Ancelottija bo namreč v torek poskušalo izničiti zaostanek za Realom, zato bi lahko – upoštevaje dejstvo, da ima 10 točk prednosti pred Leipzigom – varčevalo moči za derbi v Madridu.

Velikočno nedeljo bo zaznamoval angleški derbi med Manchester Unitedom in Chelseajem. Trener gostiteljev Jose Mourinho krvavo potrebuje uspeh v boju za 4. mesto, zato bi z dodatnim veseljem porazil klub, ki ga je odpustil že dvakrat – septembra 2007 in decembra 2015.