Kamplovi še podaljšali slab niz

Nogometna evropska liga: Jasmin Kurtić med boljšimi v Firencah, poraz Kekove Rijeke.

Objavljeno
19. september 2014 02.16
Austria Soccer Europa League
J. S., šport
J. S., šport
Ljubljana – Salzburg je bil v sinočnjem 1. kolu evropske lige kar močno pod drobnogledom slovenskih navijačev. Med najmočnejšimi »biki« namreč igra Kevin Kampl, na Solnograškem pa je gostoval klub, ki se ga bodo še dolgo spominjali Mariborčani – Celtic.

Sama po sebi se ponuja primerjava med Salzburgom in Mariborom, ta čas pa je to merjenje moči »neodločeno«: Celtic je po remiju v Ljudskem vrtu – v Glasgowu je šlo nato za štajersko čago – igral 2:2 tudi v Avstriji. Kevin Kampl in soigralci sinoči niso igrali slabo, četudi so dvakrat lovili zaostanek. Prav Kampl je bil med najbolj dejavnimi, ob 92-odstotnem oddajanju žoge (36 od 39) je asistiral za izenačujoči gol na 1:1. »Biki« so nadigrali Škote v vseh prvinah nogometne igre, kar potrjuje tudi statistika – koti 8:2, streli 18:4, domači vratar pa je bil brez ene obrambe! –, toda šteje le končni izid. To je že četrta zaporedna tekma Salzburga brez zmage (Malmö, Sturm in Wolfsberger so ga premagali).

Verjetno je požela še večjo gledanost med slovenskim občinstvom tekma v belgijskem mestu Liege, na kateri so igrali kar trije slovenski nogometaši – v majici Standarda Martin Milec, ki ga je selektor Srečko Katanec po lastnih besedah pogrešal na zadnjem zboru, med Rečani pa Miral Samardžić in Goran Cvijanović. In, seveda, na klopi trener Matjaž Kek. Rijeka se je dolgo časa najmanj enakovredno merila z Belgijci, vdajo pa je podpisala v 74. minuti, ko je Standard zabil gol s prekinitve z desne strani.

Izpostaviti velja prvi nastop Jasmina Kurtića v majici Fiorentine. »Kurta« je igral vso tekmo in se izkazal s podajo za gol Juana Vargasa za 1:0.

Zanimivejši izidi 1. kola – skupina A: Apolon : Zürich 3:2, Borussia M. : Villarreal 1:1 (Jokić poškodovan); skupina C: Bešiktaš : Asteras 1:1, Partizan (Ilić vso tekmo) : Tottenham 0:0; skupina D: Dinamo Z. : Astra 5:1, Salzburg (Kampl vso tekmo) : Celtic 2:2; skupina F: Karabah : St. Etienne 0:0, Dnjepr : Inter 0:1 (Handanović vso tekmo); skupina G: Sevilla : Feyenoord 2:0, Standard : Rijeka 2:0 (Milec; Samardžić in Cvijanović vso tekmo); skupina K: Fiorentina (Kurtić vso tekmo, podal za 1:0, Iličić na klopi) : Guingamp 3:0, PAOK : Dinamo M. 6:1.