Kamplu za rojstni dan čestital Nova

Kako so igrali: Novaković hladen kot špricer, Handanović zanesljiv, Lazarević izjemen adut za drugi polčas.

Objavljeno
10. oktober 2014 08.24
NOGOMET
Jernej Suhadolnik, šport
Jernej Suhadolnik, šport
Samir Handanović: Soigralcem je od prve minute vlival zanesljivost, kar je celo pomembnejše od štirih vrhunskih obramb in lovljenja žog na desetih metrih od vrat.

Andraž Struna: Po levi strani igrišča smo delovali dobro. Predvsem v drugem polčasu je imel težave s Seferovićem.

Boštjan Cesar: Seferovića je že v uvodnih minutah s komolcem opozoril, kdo igra doma. Igral je eno najboljših tekem v zadnjem obdobju. Takšnega tajminga ne premorejo niti švicarski urarji.

Branko Ilić: V 17. minuti je podal Shaqiriju, a je slednji streljal mimo vrat. Vse ostalo je bilo brezhibno, le enkrat je po zanj značilnem prenosu žoge zazevala luknja v obrambi.

Mišo Brečko: Uf, kakšno bitko je bil z Lichtsteinerjem in Shaqirijem! Ob tem je večkrat posredoval z glavo kot Miro Klose v njegovih najboljših letih.

Andraž Kirm: V prvem polčasu najnevarnejši Katančev adut v napadu, hkrati pa je bil pogosto celo večkrat na »beku« kot nekoč pri viški Svobodi. Super tekma po vrnitvi v jato.

Kevin Kampl: Dokler se ni ustalil v zvezni vrsti, je bil Mertelj preveč osamljen. Za 24. rojstni dan si resda ni podaril gola, toda omogočil ga je Novakoviću. Nepogrešljiv.

Aleš Mertelj: S švicarsko zvezno vrsto so imeli hude težave tudi finalisti zadnjega mundiala Argentinci. »Merti« je korektno oddelal svoj del posla.

Valter Birsa: »Biki« ni bil tako viden kot v najboljših letih, očitno je v podzavesti pazil na Rodrigueza, morda najboljšega gostujočega igralca.

Milivoje Novaković: Nikdar ni bil obkrožen z manj kot dvema čuvajema, odpiral je prostor soigralcem. Strel z bele točke je izvajal bolj miren kot špricer, bi rekli Štajerci.

Zlatan Ljubijankić:
Veliko se je boril, sodeloval v obrambi, toda nekajkrat bi bilo bolje, če bi ga krasila boljša leva noga in ne desna.

Dejan Lazarević: Takšnega aduta za drugi polčas v zadnjih letih še nismo imeli. Enostavno prehiter za tekmece.

Srečko Katanec: Izbral je pravilno začetno taktiko, v drugem polčasu pa jo je pravočasno spremenil. Nenehno je vršil pritisk na sodnike, kar je očitno obrodilo sadove. Spodrsljaj iz Talina je izničil na najboljši možen način.