Kapun podaljšal z Olimpijo, Ibraimi pa z Mariborom

Vezist Olimpije Nik Kapun je z ljubljanskim klubom podpisal novo pogodbo, veljavno do 30. junija 2019.

Objavljeno
10. december 2015 14.26
Posodobljeno
10. december 2015 14.48
Nogomet
M. Ž.
M. Ž.

Ljubljana - Pri Olimpiji so danes podpisali novo pogodbo z obetavnim vezistom Nikom Kapunom, ki je podaljšal sodelovanje do 30. junija 2019.

21-letni Kapun se je Olimpiji pridružil leta 2013 in na 79 prvenstvenih tekmah dosegel osem golov. »Moja primarna želja je bila podaljšati pogodbo z Olimpijo, s katero nameravam v naslednjih letih osvojiti čim več lovorik. Z novim vodstvom so se stvari začele odvijati v pravo smer, želja in motiv po napredku pa sta ogromna. Verjamem, da bomo tudi v nadaljevanju sezone podobno uspešni, kot smo bili v iztekajočem se jesenskem delu prvenstva,« je povedal mladi vezist.

Športni direktor Olimpije Ranko Stojić je bil zadovoljen, da je klub v svojih vrstah zadržal tako obetavnega igralca: »Nik je zagotovo eden najbolj nadarjenih nogometašev Olimpije, pred katerim je svetla prihodnost. S svojim pristopom, odnosom do dela in do klubskega grba ter igrami nas je pripeljal do trenutka, ko nismo smeli več čakati. Vsak mlad igralec bo imel možnost, da se izkaže, in če bo zadovoljil tako strokovno vodstvo kot tudi upravo kluba, potem se mu obeta priložnost, kot si jo je v tem primeru priboril in zaslužil Nik Kapun.«

Olimpija bo jesenski del prvenstva končala na prvem mestu. Pred zadnjo tekmo, ki jo bo odigrala v soboto v Krškem, ima šest točk prednosti pred Mariborom.

Ibraimi ostaja v Ljudskem vrtu

Tudi pri slovenskemu prvaku Mariboru so sporočili kadrovsko novico. Njihov makedonski vezist Agim Ibraimi je podaljšal pogodbo do leta 2019.

Ibraimi je član Maribora od leta 2011. Zanj je na 161 tekmah dosegel 40 golov in mu pomagal do osmih lovorik, v pretekli sezoni pa je z njim nastopil tudi v ligi prvakov in zadel na domači tekmi s Chelseajem.