Katanec: Ni še konec, usoda je zdaj v naših rokah

Selektor se je nadejal, da njegovi varovanci na povratni tekmi v Mariboru prikažejo najboljši nogomet.

Objavljeno
14. november 2015 21.58
nogomet
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Lvov - Slovenska nogometna reprezentanca se s prve tekme dodatnih kvalifikacij za euro 2016 vrača z dvema goloma zaostanka. V ekipi je bilo po porazu v Lvovu precej razočaranja, a selektor Srečko Katanec je poudaril, da boja še ni konec. Toda v Mariboru morajo na povratni tekmi pred domačimi gledalci uprizoriti najboljši nogomet doslej.

»Čestitke Ukrajincem. Dosegli so dva zadetka in to jim bo gotovo pomagalo v obračunu. Nam iz dveh, treh izredno lepih priložnosti ni uspelo zadeti. Vedeli smo, da nas čaka težko delo. Fantom pa ne morem ničesar zameriti. Dali so vse od sebe,« je dejal Katanec in dejal, da si na tako pomembni tekmi ne bi smeli privoščiti takšnh zgrešenih priložnosti. 

»Škoda pa za prvi polčas. Dobili smo zadetek iz prekinitve, Ukrajincem nismo dovolili veliko, nam pa iz dveh lepih priložnosti ni uspelo doseči zadetka. Ob tem pa je bil še drugi zadetek dosežen iz prepovedanega položaja. Ukrajina je torej v lepi prednosti, a ni še konec. Dokler sodnik ne odpiska konca tekme v Mariboru ... Verjamem, da se lahko marsikaj zgodi v nogometu, usoda pa je v naših rokah. Skušali bomo prikazati najboljši nogomet kot ga premoremo in si vseeno zagotoviti ugoden rezultat,« je še dejal, na novinarski konferenci pa še pojasnil, da je Josipa Iličića iz igrišča poklical, da bi ga oghranil čim bolj svežega za naslednji obračun. »Čaka nas še ena tekma, zato moramo biti previdni z našimi najboljšimi igralci.«

Medtem je bil lahko bolj zadovoljen ukrajinski selektor Mihail Fomenko: »Drugi polčas je bil malo slabši kot prvi, ampak igralci so bili ves čas osredotočeni. Seveda sem zadovoljen z igro in izidom, še zlasti, da nismo prejeli gola. Mogoče bodo na drugi tekmi kakšne spremembe. Dobili smo določene izkušnje, trudili se bomo, da ne ponovimo napak iz preteklosti.«

Poudaril je še, da so imeli Ukrajinci priložnost, da si s še kakšnim golom že na prvi tekmi zagotovijo pot na euro, toda menil, da je odlični vratar Samir Handanović z odličnimi obrambami rešil Slovenijo pred izpadom.