Katanec je videl bolj malo golov

Kamplovi po derbiju spet veliko lažje dihajo, med strelci je bil tokrat le Zlatan Ljubijankić.

Objavljeno
29. september 2014 03.39
J. S., šport
J. S., šport
Ljubljana – Medtem ko so bili slovenski nogometni legionarji še pred dobrim tednom dni razigrani kot le redko kdaj, je bilo minuli konec tedna močno drugače. Edini slovenski gol je padel 10.000 km zunaj meja Slovenije, potem ko je reprezentančni derbi na Japonskem odločil Zlatan Ljubijankić.

Morda je bil še najbolj pod drobnogledom slovenskih navijačev eden od derbijev bundeslige med Kölnom in Bayernom. Favorit je bil znan, bavarski stroj pa je upravičil pričakovanja svoje armade privržencev. Selektor slovenske reprezentance Srečko Katanec je seveda z zanimanjem spremljal predvsem učinek svojih izbrancev – kapetana »kozličkov« Miša Brečka in še enega branilca Dominica Maroha. Brečko je pred leti – še v majici Hamburga – zelo dobro ustavil bavarskega zvezdnika Ze Roberta, tokrat je imel več težav z Mariem Götzejem, Maroh pa z Robertom Lewandowskim. Največji nemški časnik Bild je Brečku prisodil oceno 5, Marohu štirico, Götzeju, ki je v 19. minuti popeljal goste v vodstvo, pa najvišjo možno oceno 1.

Bolj spodbudne novice so prišle iz avstrijske »bundeslige«, kjer je bil včeraj derbi med Rapidom in Salzburgom. Solnograški »biki« so zmagali in naposled prekinili niz treh zaporednih porazov (Sturm, Wolfsberger, Austria) tudi po zaslugi Kevina Kampla, ki je bil na igrišču med boljšimi, nekaj minut pred koncem – vsi trije goli za končni izid 1:2 so padli po 84. minuti tekme – pa je lepo zaposlil Alana za vodstvo z 0:2. Salzburg je na Dunaju spet deloval čvrsto ... »Še bolj kot zaradi zmage sem zadovoljen zaradi dejstva, da smo spet delovali kompaktno, močno, čvrsto in nasploh igrali kot ekipa. Na srečo smo zabili gol, nato pa hitro še enega. Pohvaliti velja predvsem moštvo. Počutim se dobro, soigralci so bili v slačilnici prav tako veseli,« je sporočil Kampl po zmagi, s katero »biki« zaostajajo tri točke za vodilnim klubom lige Wolfsbergerjem. Še to: trener Adi Hütter je Kampla spet rotiral po igrišču – na Dunaju je povečini igral na desnem krilu.

Kirmu vseh 90 minut

Srečko Katanec je v zadnjih dneh kljub vsemu »naštel« bolj malo učinkovitih slovenskih akcij. Edini gol med njegovimi izbranci je namreč zabil Zlatan Ljubijankić. »Zlajo« je v slovensko obarvanem derbiju japonske lige med Omijo in Šimicujem, za katerega igra Milivoje Novaković, že v 9. minuti zabil vodilni gol za domače.

Izpostaviti velja Andraža Kirma, ki je prvič po selitvi na Ciper igral vso tekmo za Omonio. Ta je resda izgubila v Achnasu z 0:1.