Katanec: Ne smemo pasti v ritem Cipra

Slovenska reprezentanca bo v okviru kvalifikacij za SP 2014 jutri gostovala na Cipru (20.30).

Objavljeno
09. september 2013 19.40
NOGOMET Slovenija - Albanija
M. Ž., Delo.si/STA
M. Ž., Delo.si/STA

Nikozija - Slovenska nogometna reprezentanca bo jutri na Cipru igrala tekmo osmega kola kvalifikacij za uvrstitev na SP v Braziliji (20.30).

Slovenci so v petek v Stožicah porazili Albanijo, v torek pa bodo gostovali pri zadnjeuvršenem Cipru, proti kateremu si ne smejo privoščiti spodrsljaja.

Slovenska reprezentanca bo v primerjavi s tekmo proti Albaniji nastopila z boljšim kadrom, v katerega sta se vrnila poškodovana Josip Iličić in Dominic Maroh ter kaznovani Boštjan Cesar, tekmo pa bo izpustiti kaznovani vezist Jasmin Kurtić.

Katanec: Ne smemo pasti v njihov ritem

Selektor slovenske nogometne reprezentance Srečko Katanec je opozoril, da njegovi varovanci ne smejo prevzeti igralnega ritma Cipra, ki jih bo poskušal uspavati.

»Vsaka tekma tukaj bo takšna, da bo treba čim prej izkoristiti priložnost. V naši skupini malo odstopa Švica in lahko igra na neko posest žoge, drugi v skupini pa smo podobni. Ciprčani so doma s Švico igrali 0:0, v gosteh pa so Švicarji zabili gol za 1:0 v zadnji sekundi. Zato jaz spoštujem Ciper. Fante je treba opozoriti, da ne bo lahko. Igrajo na protinapade, vemo tudi, kakšni pogoji so tu, da ni gledalcev na stadionu ... Ne smemo pasti v njihov ritem, ker oni skušajo tekmeca umiriti,« je dejal Katanec.

Krhin: Težko po najti pot do gola

Slovenski reprezentant Rene Krhin meni, da se bo moral s soigralci zelo potruditi, če bo želel najti pot do ciprske mreže: »Gotovo bo težka tekma. Oni se bodo zagotovo postavili za žogo, tako da bo težko najti pot do gola. Vsi igralci so zelo kakovostni, vsak zvezni igralec lahko igra v prvi postavi. Seveda nam bo Kurtić manjkal, a ga bo nadomestil drugi nogometaš, ki je prav tako kakovosten. Drugače pa bo tekma kot tekma, gremo z enako miselnostjo v igro, razmišljamo le iz dvoboja v dvoboj,« je povedal Krhin.

Ilić: Smo favoriti, a tekma ne bo lahka

Slovenski reprezentančni branilec Branko Ilić je pozdravil vrnitev kaznovanega branilca Boštjana Cesarja: »Cesar se vrača, je steber obrambe, tako da je to dobro, čeprav tudi Dejan Kelhar ni igral slabo zadnje tekme. Kurtića tokrat ne bo, zamenjal ga bo nov igralec z veliko željo in motivom, tako da bo gotovo pomagal reprezentanci. Imamo namreč dovolj kakovostnih igralcev, dolgo klop, da lahko hitro nadomestimo tistega, ki manjka,« je pojasnil Ilić, ki ne pričakuje lahke tekme.

»Mogoče smo res v vlogi favorita, a tekma gotovo ne bo lahka. Ciper ni slaba reprezentanca, čeprav je na dnu lestvice. Ciper ima dobre posameznike, kot celota pa ne delujejo najbolje. Tudi zaradi tega imajo le štiri točke. Pričakujem, da se bo večino tekme branil in čakal na protinapade. Mi moramo biti na to pripravljeni, potrpežljivi, posebej ko imamo žogo, je ne smemo izgubljati prehitro, kot se nam je na trenutke dogajalo na tekmi proti Albaniji. Mislim, da gremo lahko samozavestno v tekmo in seveda, moramo osvojiti tri nujno potrebne točke. Če bomo dobro tekli in če bomo hitro zabili gol, potem bo vse lažje. Moramo pa biti potrpežljivi, ker mislim, da bomo mi že zabili gol, ne smemo pa dopustiti, da ga dobimo.«