Katanec odpovedal prvi trening v Kranju

Slovenska nogometna reprezentanca se je že zbrala na Brdu pri Kranju. Na treningih brez Bojana Jokića.

Objavljeno
02. september 2013 16.02
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Brdo pri Kranju - Slovenska nogometna reprezentanca se je pred kvalifikacijskima tekmama z Albanijo in Ciprom danes že zbrala na Brdu pri Kranju. Tam bo danes ob 17. uri opravila regeneracijski trening, potem ko je selektor Srečko Katanec odpovedal prvi trening v Kranju.

Kot pravijo v slovenskem taboru, na Gorenjskem manjka še sedem nogometašev, a do današnjega treninga v Kranju, ki bo ob 17.30, bodo selektorju Srečku Katancu na voljo vsi poklicani z izjemo Bojana Jokića. Ta bo prišel malce pozneje, zaradi okrevanja po poškodbi mišice pa bržčas niti ne bi vadil s soigralci.

Slovenski nogometaši bodo sicer skupno opravili pet treningov. Jutri bodo reprezentanti vadili dvakrat v Kranju, in sicer ob 10. uri in ob 17.30, v sredo bodo preizkusili zelenico v Stožicah ob 17.30, v četrtek pa se bodo ob istem času spet pripravljali v Kranju.

Kot je poudaril Katanec na petkovi novinarski konferenci, je cilj na teh dveh tekmah en sam - osvojiti nujno potrebnih šest točk. Po šestih tekmah v skupini E s 14 točkami vodi Švica, sledi Albanija z desetimi, Islandija jih ima devet, Norveška osem, Slovenija šest in Ciper štiri.

Slovenija, trenutno 45. na lestvici Mednarodne nogometne zveze, je nazadnje z Albanci (38.) na težkem igrišču v Tirani lani jeseni izgubila z 0:1, pred tem pa se je z njo pomerila petkrat. Na štirih kvalifikacijskih (za EP 2000 in 2008) ter eni prijateljski tekmi je dosegla tri zmage in dvakrat igrala neodločeno.

S Ciprom (123.) pa so Slovenci nazadnje slavili prav tako lani jeseni z 2:1. Pred tem sta ekipi igrali šestkrat, slovenski izkupiček pa je bil tri zmage, dva neodločena izida in poraz. Kot zanimivost velja omeniti, da je bil Ciper sploh drugi tekmec samostojne Slovenije, leta 1992 sta se ekipi razšli z 1:1.

Tekma z Albanijo bo v petek ob 20.30 v Stožicah, v torek, 10. septembra, pa bodo Katančevi izbranci v Nikoziji igrali prav tako ob 20.30 po slovenskem času.