Katanec ostal brez Birse, Iličić in Kampl nared

Slovenski nogometni reprezentant Valter Birsa si je stegensko mišico poškodoval na treningu pred tekmo Milan - Ajax.

Objavljeno
02. oktober 2013 20.53
Trening slovenske nogometne reprezentance pred tekmo z Albanijo v Ljubljani, 4. septembra 2013
J. S., šport
J. S., šport

Ljubljana – Predstavniki Milana so potrdili, da si je slovenski reprezentant Valter Birsa na treningu pred tekmo z Ajaxom poškodoval stegensko mišico na levi nogi in da ga čaka deset dni mirovanja. To pomeni, da »Biki« ne bo pripravljen za kvalifikacijski tekmi z Norveško (11. oktobra) in Švico (15. oktobra). Škoda, Šempetrčan se je počutil vse bolj domače v udarni enajsterici Milana, kazalo mu je zares dobro.

Selektor Srečko Katanec bo svoj seznam adutov za omenjeni tekmi v boju za SP 2014 razkril jutri, počakal bo na razplet današnjega večera, saj je na sporedu več tekem evropske lige s slovenskimi reprezentanti. Katancu so v zadnjih dneh najbolj sivili lase Birsa, Kevin Kampl (na fotografiji) in Josip Iličić (oba je bolel gleženj), v klubih sta zašla na rezervno klop tudi Rene Krhin in Andraž Kirm. Birsa mu jih na žalost ne sivi več, Iličić in Kampl pa sta očitno nared za igro, saj sta bila v odpravi Fiorentine in Salzburga, ki sta odpotovali v Ukrajino oziroma na Dansko. Tudi Tim Matavž je bil v 20-članski odpravi PSV, ki je pristala v Odessi.

Nocoj bo izjemno zanimivo v Bolgariji, kjer se bo Bezjakov Ludogorec pomeril z zagrebškim Dinamom (letalo z Zagrebčani je včeraj zasilno pristalo na Brniku), nekaj Slovencev pa bo gotovo tudi na Reki, ki bo gostila španski Betis.

Drevišnje tekme slovenskih legionarjev: Rijeka – Betis (trener Matjaž Kek), Legia – Apollon (Marko Šuler), Tromsø – Šerif (Miral Samardžić), Ludogorec – Dinamo Z. (Roman Bezjak), Črnomorec – PSV (Tim Matavž), Esbjerg – Salzburg (Kevin Kampl, Dnipro – Fiorentina (Josip Iličić).