Katanec potrdil: Jokić ne, Kampl da

Halo, Kranj: branilec Bojan Jokić se bo na seznamu začasno manjkajočih pridružil Valterju Birsi in Josipu Iličiću.

Objavljeno
10. oktober 2013 09.26
uho/nogomet
Jernej Suhadolnik, šport
Jernej Suhadolnik, šport
Včerajšnji dan je prinesel potrditev bojazni, da levi bočni branilec reprezentance Bojan Jokić ne bo nared za jutrišnjo tekmo in se bo na seznamu manjkajočih začasno pridružil Valterju Birsi in Josipu Iličiću. Igralca Villarreala danes čaka pregled z magnetno resonanco (zadnja stegenska mišica), toda selektor Srečko Katanec nanj ne računa več za petkovo tekmo. »Kampl bo najbrž nared, četudi ni optimalno pripravljen,« je potrdil Katanec. Po videnem v Kranju bi lahko Slovenija napadla Norveško s preverjenimi močmi in z ofenzivno zasedbo. Katanec v zadnjih dneh preizkuša številne različice, nekako najbolje pa je deloval model 4-4-2, v katerem so se preizkušali S. Handanović, Struna, Cesar, Ilić, Brečko, Kirm, Kurtić, Kampl, Pečnik, Novaković in Ljubijankić. Toda selektor opozarja: »Če bomo delali napake, bodo odpovedali vsi omenjeni sistemi.«

Rad pokaže karton

V dvoboju med Slovenijo in Norveško bo delil pravico 42-letni Carlos Velasco Carballo, ugledni sodnik iz španskega prvenstva. Carballo, ki je nazadnje sodil na tekmi Steaua : Chelsea (0:4), redkokdaj pokaže manj kot tri rumene kartone. Na prvenstvenem dvoboju Almerie in Levanteja je septembra pokazal 12 rumenih in 1 rdeči karton. S Slovenijo se še ni srečal, Norvežanom pa je enkrat prinesel srečo, in sicer 11. avgusta 2010, ko so v prijateljski tekmi premagali Francijo z 2:1. Carballo je, denimo, sodil otvoritveno tekmo eura 2012 v Varšavi, ko je v uri igre izključil po enega igralca na vsaki strani.

Høgmo pozna način

Norveški selektor Per-Mathias Høgmo pozna način, na katerega naj bi Norveška premagala Slovenijo, a ga ne želi deliti s tamkajšnjimi novinarji. »Če spremljate naše treninge, veste, o čem govorim. Dobro smo proučili Slovenijo in njeno igro pod novim selektorjem, vem, zakaj so nanizali tri zmage. Slovenci puščajo tekmecu dovolj prostora, ki ga želimo uporabiti v napadalnih akcijah,« je zatrdil Høgmo, ki bo v Ljudskem vrtu poslal na igrišče najmanj šesterico novih imen v primerjavi z lansko tekmo v Oslu.