Katanec: Težko bo, ni pa nemogoče!

Boštjan Cesar: Od prve do zadnje minute bomo morali biti zbrani, sobotni pristop pa dvigniti še za nekaj odstotkov.

Objavljeno
16. november 2015 19.08
foto:Tadej Regent/Delo
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Maribor - Slovenska nogometna reprezentanca se je znašla v nezavidljivem položaju in pred težko nalogo, saj mora jutri ob 20.45 v Ljudskem vrtu v povratnem dvoboju dodatnih kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu prihodnje leto v Franciji izničiti zaostanek dveh golov s prve tekme z Ukrajino (0:2), če se želi skozi stranska vrata prebiti med elito stare celine.

Prvo bitko so izbranci selektorja Srečka Katanca izgubili, vojne še ne, a bo treba v Mariboru garati od prve minute in čim prej zadeti. »Bistveno je, da so fantje v redu. Pred nami je drugi polčas, vemo, kaj nam je storiti za preboj na euro. Prepričan sem, da je to možno, če bomo le stoodstotni in še več. Nihče ni poškodovan, v kadru je vse na mestu,« potrjuje Katanec, a se zaveda, da izhodišče ni dobro.

»Vsak, ki se spozna na nogomet, ve, da bo težko, ni pa nemogoče. Ukrajina je v prednosti, v boljšem položaju, že en dosežen gol pa bi precej spremenil. Iz prvega obračuna smo se naučili, da moraš vsako ponujeno priložnost znati izkoristiti. Dobro smo nadzorovali tekmo, nismo pa bili dovolj agresivni. Gola nismo dali iz ugodnih položajev, zdaj pa bomo morali biti agresivni in mirni obenem,« dodaja selektor.

»Po včerajšnjem ogledu posnetka prve tekme še bolj verjamemo, da lahko jutri presenetimo Ukrajince. Od prve do zadnje minute bomo morali biti zbrani, sobotni pristop pa dvigniti še za nekaj odstotkov. Ne bomo pa se metali na glavo. Pred domačimi navijači nam bo lažje. V Lvovu nismo bili dovolj blizu tekmecem, pri drugem golu smo malo zaspali. Nismo vedeli, kakšno ekipo pričakovati, da igra na močne posameznike. Nekoliko bolje smo zaigrali šele v končnici. Lačni smo rezultata, lahko naredimo rezultat, ki bo razveselil vso Slovenijo,« je razmišljanja reprezentantov strnil kapetan Boštjan Cesar.