Katanec brez Iličića, toda s Kirmom

Selektor Srečko Katanec: Vemo, proti komu igramo, želim si le, da fantje pridejo 'lačni' in to pokažejo tudi na igrišču.

Objavljeno
01. oktober 2014 15.24
FBL-ITA-CUP-FINAL-FIORENTINA-NAPOLI
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Selektor slovenske nogometne reprezentance Srečko Katanec, ki se mu uvod v novi kvalifikacijski ciklus za evropsko prvenstvo 2016 ni posrečil, saj so njegovi izbranci potegnili kratko na gostovanju v Estoniji (0:1), je danes obelodanil seznam igralcev, na katere bo računal v prihajajočih obračunih s Švico in Litvo.

V igralski kader se vračata Nejc Pečnik in Andraž Kirm, ki ju v Tallinnu ni bilo, zato pa med kandidati za začetno enajsterico po dolgem času ne bo zveznega igralca Fiorentine Josipa Iličića, prav tako bo zavoljo poškodbe manjkal Miral Samardžić. »Tokrat Josipa ni zraven, kar pa še ne pomeni, da je dokončno odpisan. Luka Zahović? Ima tisto nekaj, vendar pa za reprezentanco A še potrebuje čas. Kevin Kampl? Imate ga za Maradono, ima pa deset nastopov pod državnim grbom. Tudi on bo delal napake, fantom moramo dati čas. Roman Bezjak? Absolutno ga imam v mislih, vendar pa imam za to akcijo dovolj napadalcev,« je svoj izbor komentiral selektor.

Fantje se bodo sicer v nedeljo zbrali na Ptuju, jubilejna dvestota uradna reprezentančna tekma s Švico pa jih čaka v četrtek, 9. oktobra, ob 20.45 v mariborskem Ljudskem vrtu. Tri dni pozneje bodo Slovenci ob isti uri gostovali v litovskem Vilniusu. »Vemo, proti komu igramo, želim si le, da fantje pridejo 'lačni' in to pokažejo tudi na igrišču. Verjamem, da bodo gledalci v Ljudskem vrtu 90 minut spodbujali ekipo, tudi če nam ne bo šlo. Po tekmi pa si nas lahko privoščijo,« je pričakovanja razkril Katanec.

SLOVENSKI SEZNAM ZA ŠVICO IN LITVO

Vratarji: Samir Handanović (Inter), Jan Oblak (Atletico Madrid), Vid Belec (Konyaspor).

Branilci: Gregor Balažic (Karpati Lvov), Mišo Brečko (Köln), Boštjan Cesar (Chievo), Branko Ilić (Partizan), Dominic Maroh (Köln), Martin Milec (Standard Liege), Mitja Viler (Maribor).

Zvezni igralci: Željko Filipović (Maribor), Kevin Kampl (Red Bull Salzburg), Andraž Kirm (Omonia), Jasmin Kurtić (Fiorentina), Dejan Lazarević (Chievo), Aleš Mertelj (Maribor), Nejc Pečnik (Crvena zvezda), Rajko Rotman (Istanbul Basaksehir), Dalibor Stevanović (Torpedo Moskva), Andraž Struna (Giannina), Valter Birsa (Chievo).

Napadalci: Zlatan Ljubijankić (Omiya Ardija), Tim Matavž (Augsburg), Milivoje Novaković (Shimizu S-Pulse).