Katarci zanikajo odvzem SP

Hassan al-Thawadi: SP v Katarju bo priložnost za poenotenje ljudi, njegova zapuščina pa bo brez dvema zelo pozitivna.

Objavljeno
23. september 2014 13.08
SOCCER-QATAR/FIFA-ZWANZIGER
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Berlin - Na včerajšnje bombastične besede nemškega člana izvršnega odbora Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Thea Zwanzigerja v intervjuju za Sport Bild Plus, češ da so možnosti za izvedbo svetovnega prvenstva leta 2022 v vročem Katarju domala nične, so se že odzvali prireditelji mondiala, ki se zaklinjajo, da za odvzem prvenstva ni nobene poglage.

»Niti najmanj me ne skrbi. To bo prvo prvenstvo na območju Bližnjega vzhoda, zato bo priložnost za podiranje predsodkov o regiji, ki ima neupravičeno žgolj sloves območja neprestanih oboroženih spopadov. SP v Katarju bo priložnost za poenotenje ljudi, njegova zapuščina pa bo brez dvema zelo pozitivna. Edina nejasnost ostaja, ali tekmovanje izvesti pozimi ali poleti, a za nas ne predstavlja težave, saj smo pripravljeni prvenstvo gostiti kadar koli,« je prepričan generalni sekretar organizacijskega odbora Hassan al-Thawadi.

Zwanziger se je sicer spotaknil ob nevzdržne vremenske razmere, ki ne čakajo zgolj nogometašev, temveč tudi navijače, a so se na njegove besede že odzvali tudi pri Fifi, češ da gre za posamično osebno mnenje člana izvršnega odbora in ne zveze na splošno.