Katastrofa Palerma s kar sedmimi goli v slovenskem derbiju

V 27. krogu italijanskega nogometnega prvenstva se je slovenska kolonija nogometašev v Palermu srečala z Udinesejem in njegovim čuvajem mreže Samirjem Handanovičem. Siciljanci so ob tem doživeli pravo katastrofo s sedmimi zadetki v svoji mreži.

Objavljeno
27. februar 2011 17.34
Š. Ro., delo.si
Š. Ro., delo.si
Palermo - V italijanskem nogometnem prvenstvu se je v 27. krogu na Siciliji »slovenski« Palermo z Josipom Iličićem, Arminom Bačinovićem, Siniša Andjelković in Jasminom Kurtićem, srečal z Udenesejem, za katerega igra vratar Samir Handanović. Palermo je ob tem doma doživel katastrofalen poraz z 0:7.

V prvi enajsterici so v dresu Palerma začeli Iličić, Bačinović in Andjelković, a je tekmo končal le prvi, v vratih Udineseja je bil Handanović. V prvem polčasu je Palermo doživel »petardo« naprotnikov. Udinese je prek Antonia Di Nataleja povedel v 10. minuti, devet minut pozneje je na 2:0 povišal Alexis Sanchez. Čilenec je v 28. minuti mrežo zatresel še enkrat.

V zadnjih minutah prvega polačsa je zaradi drugega rumenega kartona moral na klop Bačinović, odtlej pa je Udinese dosegel še dva zadetka. Nesrečni vratar Salvatore Sirigu je klonil še po enem strelu Di Nataleja, petič pa moral v gol po žogo po akciji Sancheza.

Po prvem polčasu je v slačilnici ostal Andjelković, strelski niz gostov pa se je nadaljeval že v prvih minutah nadaljevanja. Tudi šesti gol je prispeval Sanchez, katastrofalnih 7:0 pa postavil Di Natale po strelu z 11 metrov. Tako se je tekma za obe strani končala že v 60. minuti, ko se je Palermo že vdal v usodo, Udinese pa se kajpak že zadovoljil z visoko zmago.