Kavčič našel nov izziv na Kitajskem

Nekdanji selektor slovenske nogometne reprezentance U21 Tomaž Kavčič bo odslej vodil Hunan.

Objavljeno
05. december 2015 00.54
Tomaž Kavčič, selektor slovenske reprezentance. Nogomet med Slovenijo in Hrvaško do 21 let v Kopru 5. marca 2014
Jernej Suhadolnik
Jernej Suhadolnik
Ljubljana – Nekdanji selektor slovenske reprezentance U-21 Tomaž Kavčič je konec poletja prekinil pogodbo s kitajskim ligašem Qingdao Jonoon, a je že našel nov izziv. Dobra bilanca Kavčiča na klopi Jonoona je bila njegovo najboljše priporočilo, zato so se začeli pred sezono 2016 zanj zanimati trije kitajski klubi. Najbolj konkretni so bili vodilni možje kluba Hunan Billows. Ta prihaja iz mesta Yiyang v srednji Kitajski, ki ima 4,3 milijona prebivalcev, provinca Hunan, v kateri se nahaja, pa 67 milijonov.

Kot razkrivajo kitajski viri, je Kavčič s klubom iz porečja reke Jangce podpisal enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja. Hunan Billows goji v 16-članski drugi ligi podobne ambicije kot Kavčičev prejšnji klub Qingdao Jonoon, torej se bo poskušal prebiti v prvo ligo – letos je končal sezono na 14. mestu –, posledično je podobno močna kot v Qingdau tudi Kavčičeva pogodba.

Hunan igra tekme na štadionu za 30.000 gledalcev. Kavčič je v klubu nasledil makedonskega trenerja Žikico Tasevskega, med trenerji z območja nekdanje SFRJ pa je v klubu deloval tudi Dražen Besek (2013). Novico nam je sinoči potrdil Kavčič in razkril, da bo imel tudi v Hunanu ob sebi pomočnika Roberta Englara, eden njegovih tekmecev pa bo nekdanji brazilski selektor Vanderlei Luxemburgo (klub Tianjin).