Kavčičeve pričakali dež, veter in mraz

Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let danes (14.00) v kvalifikacijah za EP 2015 z Rusi v Moskvi.

Objavljeno
05. september 2013 18.55
Slovenija, Maribor, 31.5.2012 - selektor nogometne reprezentance U21 foto:Tadej Regent/Delo
Jernej Suhadolnik, šport
Jernej Suhadolnik, šport

Ljubljana – »Preizkusili smo travnato površino Arene Himki, na kateri igrata tudi Dinamo in CSKA. Zadovoljen sem s pripravami, gotovo pa nam proti Rusom ne bo lahko,« je pred današnjo (14) tekmo v Moskvi povedal selektor reprezentance do 21 let Tomaž Kavčič. Slovensko odpravo so v Rusiji pričakale nižje temperature kot v domovini (od 11 do 14 stopinj Celzija), ki sta jih začinila dež in neprijeten veter. Tudi drugi tekmec Slovencev v kvalifikacijah za euro 2015 ni posebej »prijeten«, Rusi so vendarle favorit skupine 2.

»Toda ne bomo se jih ustrašili. Po domačem porazu na premieri z Estonijo smo se temeljito pogovorili, odločni smo, da bomo igrali zbrano in agresivno od prve do zadnje minute. Brez poguma seveda ne bo šlo,« je ocenil Kavčič, ki je pustil v Sloveniji poškodovana Nemanjo Mitrovića in Matica Črnica. Kavčič in njegov pomočnik Robert Englaro sta si ogledala posnetek tekme Rusov z Andoro, zavedata se, za kako hitrega, igrivega in čvrstega tekmeca gre. Večina ruskih reprezentantov bodisi igra v tamkajšnjih ligaših (Lokomotiv, CSKA, Dinamo, Anži, Amkar, Spartak) bodisi so posojeni v druge klube.

Začetna enajsterica Slovenije (4-2-3-1): Jug; Kous, Krajnc, Blažič, Trajkovski; Vrhovec, Žibret; Jelenič, Vučkić, Pučko; Šporar.

Drevišnji pari: Rusija – Slovenija (14), Bolgarija – Estonija, Danska – Andora. Slovenija bo v torek v Ajdovščini igrala še z Dansko. Vrstni red: Bolgarija (2 tekmi) 6, Estonija (3) 4, Rusija (1) in Danska (1) po 3, Andora (4) 1, Slovenija (1) 0. J. S.