Kavčičevi varovanci ob remiju z Dansko do prve točke

Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let se je na tretji tekmi kvalifikacij za EP 2015 z Dansko razšla z 2:2.

Objavljeno
10. september 2013 20.30
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Ajdovščina - Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let je tretji tekmi kvalifikacijske skupine 2 za nastop na evropskem prvenstvu leta 2015 v Ajdovščini gostila Dansko in iztržila neodločen izid 2:1 (2:1). Za Slovenijo sta gola dosegla Haris Vučkić v 32. in Andraž Šporar v 38. minuti.

Varovanci selektorja Tomaža Kavčiča so tako tudi osvojili prvo točko v tem kvalifikacijskem ciklu, potem ko so avgusta doma izgubili z Estonijo, nato pa še na gostovanju v Rusiji. Naslednja tekma jih čaka 11. oktobra na Danskem.

Obračun v Ajdovščini so bolje pričeli gosti, lepi priložnosti sta zapravila Andreas Christensen in Bassel Jradi. Svojo premoč so Danci z zadetkom kronali v 30. minuti, natančen je bil Nicolai Brock-Madsen.

Slovenski nogometaši so se po prejetem zadetku prebudili in že dve minuti pozneje prišli do izenačenja. Po podaji Andraža Šporarja je za 1:1 zadel Haris Vučkić. V 38. minuti so bili domači gledalci spet na nogah, saj je 19-letni Šporar z natančnim strelom z razdalje povišal na 2:1.

V drugem polčasu so imeli rahlo pobudo Danci, Slovenci pa so se dobro branili in jim onemogočali nevarne akcije. Toda v 66. minuti so jih nasprotniki vendarle izigrali. Rezervist Lasse Vigen Christansen se je takoj po vstopu na igrišče prikradel za hrbet slovenske obrambe in z natančnim diagonalnim strelom izenačil na 2:2.

Kavčič je z nekaterimi menjavami skušal poživiti slovensko igro, ki pa niso prinesle rezultatske spremembe. Še najbližje zadetku je bil Bojan Trajkovski v 86. minuti, njegove načrte pa je z dobro obrambo preprečil gostujoči vratar Frederik Roennow.

»Mojim varovancem bi čestital za predstavo, s kančkom sreče bi morda lahko iztržili tudi zmago, a rezultat je vendarle realen, saj so tudi Danci imeli svoje priložnosti. Najbolj pomembno je, da zdajšnji rod odigra čim več težkih in kakovostnih tekem ter se razvija. Gremo naprej,« je po tekmi dejal selektor Kavčič.