Kek brzda evforijo, Bezjak poškodovan (VIDEO)

Trener nogometašev Rijeke: »To je bil eden od dvobojev, v katerih se pokaže karakter ekipe. Fantom izrekam pohvale.«

Objavljeno
26. april 2017 21.00
mdr*Bezjak
J. P.
J. P.

Rijeka - Do konca hrvaške prvoligaške nogometne sezone je še šest kol, na voljo pa še 18 točk. Vodilna Rijeka, ki je v včerajšnjem dvoboju 30. kola z 2:0 odpravila neugodni Osijek (oba gola sta padla z bele točke, dvakrat se je zatresel še okvir gostujočih vrat), je izkoristila hud spodrsljaj prvega izzivalca in branilca lovorike, zagrebškega Dinama, ki je ostal praznih rok na gostovanju pri Slavenu Belupu (1:2), in je povišala razliko na zelo udobnih osem točk. Navijači Rijeke že slavijo, trener Matjaž Kek pa skuša brzdati evforijo. Nov težak zalogaj čaka ekipo že v soboto, ko bo gostila Inter iz Zaprešića, moštvo z največ neodločenimi izidi v ligi. 

»S skrajnimi močmi smo tekmo spravili pod streho. Lomila se je, ko smo se že nekoliko zamajali, tedaj pa so se prebudile tribune in ravno sinergija s fenomenalnimi navijači nas je vodila do uspeha. Storili smo še en korak v pravo smer. Evforijo na tribunah razumem, a hkrati opozarjam, da je na mizi še 18 točk in smo še daleč od odločitve. Ostati moramo zbrani, osredotočeni, že konec tedna nas čaka nov zahteven zalogaj. Danes pa naj fantje uživajo v veličastnem trenutku,« je skušal ostati prizemljen slovenski strokovnjak.

»Fantje so v tekmo vstopili odlično in skrajno motivirano, bili so psihično stabilni, vedeli so za rezultat iz Koprivnice. Škoda, da nismo izkoristili vseh priložnosti, a pride kdaj tudi takšen dan. Mario Gavranović je odigral izvrstno, a žoga enostavno ni hotela v mrežo. Naposled nam je šel na roko tudi tekmečev rdeč karton. To je bil eden od dvobojev, v katerih se pokaže karakter ekipe. Fantom izrekam pohvale,« je bil zadovoljen Kek, ki pa je morda ostal brez lažje poškodovanega strelca sinočnjega prvega gola, slovenskega reprezentanta Romana Bezjaka.