Kek: Mi smo avtsajderji

Evropska liga v nogometu: od slovenskih reprezentantov danes na sceni Tim Matavž, Kevin Kampl, Josip Iličić ...

Objavljeno
18. september 2013 21.25
cropix kek
Jernej Suhadolnik, šport
Jernej Suhadolnik, šport

Ljubljana – Ob Mariboru bo nocoj igralo tekme v evropski ligi še šest klubov s slovenskimi legionarji. Medsebojno tekmo v skupini B bosta igrala Tim Matavž (PSV) in Roman Bezjak (Ludogorec), v tej skupini pa bo še tekma v Zagrebu med Dinamom in Črnomorcem.

Pod drobnogledom bo Josip Iličić, če bo igral v enajsterici Fiorentine proti Ferreiri. Trener Vincenzo Montella je izgubil več adutov (Gomez, Cuadrado, Pizarro), tehta med sistemoma 3-5-2 in 4-1-3-2, v obeh primerih bi igrala v napadu Giuseppe Rossi in za njim »Jojo«, ki čuti bolečine v gležnju vse od reprezentančnega treninga v Kranju.

Ambiciozno pot proti evropski pomladi bo začel Kevin Kampl (Salzburg – Elfsborg), podobne ambicije ima tudi Marko Šuler (Lazio – Legia Varšava), manjše pa Miral Samardžić (Šerif – Anži). Rijeka bo gostovala v Guimaræsu. »Zmaga nad Stuttgartom je dala marsikomu velika krila, toda v skupini z Lyonom, Betisom, v primerjavi s katerim smo v kameni dobi, in Guimaræsom smo avtsajderji. To ne pomeni, da ne želimo zbirati točk,« je s Portugalske sporočil trener Matjaž Kek, ki ne more računati na 11 igralcev.