Kek: Nimamo časa za nezadovoljstvo

Nov gol Roberta Berića v Franciji, Samir Handanović je bil najbolje ocenjeni nogometaš Interja kljub petim prejetim golom.

Objavljeno
24. april 2017 01.01
brez naslova
Jernej Suhadolnik
Jernej Suhadolnik
Vrhunec konca tedna v nogometni Evropi je bil sinočnji španski »clasico« v Madridu, le malo manj zanimivo pa je bilo že prej, pri čemer so imeli vidne vloge tudi nekateri slovenski legionarji.

V zadnjih mesecih je pritegnil posebno pozornost slovenske javnosti boj za naslov hrvaškega prvaka, v katerem je konec tedna vendarle prišlo do premikov v prid Rečanov. Dinamo je namreč na svojem štadionu izgubil s Hajdukom, četudi so zagrebški lobisti dosegli razveljavitev odločitve disciplinskega sodnika, ki je upravičeno kaznoval najboljšega aduta Dinama Soudanija s prepovedjo igranja. Rijeka resda ni povsem izkoristila darila aktualnih prvakov, saj je moštvo Matjaža Keka le remiziralo na gostovanju v Pulju, kjer so gostitelji izenačili na končnih 1:1 prek enajstmetrovke v 57. minuti. Rečanom ni pomagalo razmerje v strelih 21:3 in kotih 11:2, prav tako niso unovčili glasilk 1700 svojih navijačev na jugu Istre – 300 jih je prispelo v Pulj po morju –, prednost pred Dinamom so povečali le za točko, torej na 5 točk.

»Po ustvarjenih priložnostih bi morali zmagati. Biti boljši je slaba tolažba, saj nismo bili učinkoviti, zato smo izgubili dve točki. Toda nimamo časa za nezadovoljstvo, v torek nam pride v goste Osijek,« je hitro preklopil misli Kek. Do konca hrvaškega DP ostaja osem kol, do derbija Dinamo-Rijeka v zadnjem kolu je še daleč. Po Osijeku bo Rijeka doma gostila Zaprešić, nato sledijo trije večji izzivi – gostovanji pri Lokomotivi in v Koprivnici ter jadranski derbi s Hajdukom.

Handanović najboljši kljub petim prejetim golom

Italijani so sinoči opevali visoko zmago Juventusa nad Genoo, največ strasti in celo posmehovanja pa je vendarle požel Inter. Milanski klub je na gostovanju v Firencah še v 62. minuti vodil z 2:1, nato pa v 16 minutah prejel 4 gole. Kako slabo podobo kaže Inter na igrišču, razkriva pogled na rubriko »Kako so igrali?« v dnevniku Gazzetta dello Sport. Najbolje ocenjeni nogometaš Interja je bil kljub petim prejetim golom vratar Samir Handanović (6). »Sarma« je res ubranil nekaj zahtevnih strelov, ob tem je v 52. minuti – pri izidu 1:2 – ubranil tudi enajstmetrovko Federicu Bernardeschiju. To je bila njegov 27. ubranjeni strel z bele točke, kar je rekordni dosežek na »škornju«. Še boljši vtis na igrišču je pustil član zmagovite ekipe Josip Iličić, eden od »nevidnih« avtorjev zasuka za končnih 5:4. »Jojo« je v 57. minuti zasedel položaj Bernardeschija za napadalcem in dobro sprostil prostor za soigralce. Še naprej vztraja pri evropskih ambicijah tudi Atalanta, ki je doma premagala Bologno – vnovič z Jasminom Kurtićem na položaju desetke.

Robert Berić si je pripisal 5. gol v tej sezoni francoskega DP, prvega po 25. septembru. Toda navijači njegovega gola niso videli. Na štadionu so bili prisotni le 15 minut prvega polčasa, ko so vdrli na objekt, ki je bil zaprt za gledalce zaradi neredov na prvenstveni tekmi St. Etienna in Lyona. Berić se počasi, toda zanesljivo vrača v staro formo.