Kek: Točka je nagrada za naše dobro delo

Nogometaši Rijeke so s trenerjem Matjažem Kekom sinoči proti Betisu prišli do prve točke v evropski ligi.

Objavljeno
04. oktober 2013 12.53
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Reka - Nekdanji selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je dočakal nov uspeh v hrvaškem prvoligašu. Na štadionu Kantrida so nogometaši Rijeke v 2. kolu evropske lige proti španskemu Betisu iztržili točko za neodločen izid 1:1.

Oba gola sta padla na začetku prvega polčasa. Rijeka je povedla v 10. minuti z golom Leona Benka, Betis pa je izenačil štiri minute pozneje, ko je bil uspešen Cedric.

»Pa smo le osvojili te prve točke v evropski ligi. Morda so Španci res imeli večji posest žoge, a mislim, da so bile naše priložnosti, zlasti v drugem polčasu, nevarnejše in lepše. Igralci so priborili to točko v prečudovitem, fantastičnem vzdušju na Kantridi. To je nagrada za vse nas. Nismo zmagali, a tudi izgubili nismo proti tej dobri ekipi. Čestitke gredo vsem,« je po tekmi na novinarski konferenci povedal Kek.

Tudi hrvaška javnost se je strinjala, da je bila točka proti Betisu velik uspeh, še posebej, ker so moštvo v zadnjem obdobju močno prerešetale poškodbe. »Za raven tekem v evropski ligi, bi potrebovali še nekoliko boljšo telesno pripravljenost. Nekateri igralci so denimo odigrali šele prvo tekmo po dveh mesecih, a vseeno so se odlično gibali po igrišču. Mislim, da smo taktično odigrali tako kot je treba in dobro namučili Špance. Dokazali smo, da se lahko z Betisom enakovredno kosamo, vseeno pa nas v prihodnje čaka še veliko dela,« je še dejal slovenski trener, ki je že postal pravi ljubljenec občinstva na Kantridi.

Kek je takoj po tekmi opozoril igralce, naj hitro pozabijo to evropsko tekmo, že danes jih je dopoldne čaka trening in priprava na tekmo z Dinamom v hrvaškem prvenstvu ta konec tedna.