Kevin Kampl pogodbo s Salzburgom podaljšal za 5 let

Obetavni slovenski nogometaš Kevin Kampl je z avstrijskim prvoligašem pogodbo podaljšal do leta 2018.

Objavljeno
20. september 2013 17.31
Austria Champions League Soccer
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Salzburg - Slovenski nogometni reprezentant Kevin Kampl bo še naslednjih pet sezon igral v Salzburgu. Obetavni napadalec se je v letošnji sezoni odlično uveljavil v prvi ekipi s Solnograškeg in v tej sezoni dosegel že pet golov.

Z direktorjem kluba Ralfom Rangnickom se je Kampl dogovoril za podaljšanje sodelovanja do leta 2018. Klub je novico objavil tik pred četrtkovo tekmo evropske lige proti Elfsborgu, ki jo je avstrijska ekipa dobila s 4:0.

»Velikokrat sem že poudaril, da se v tej ekipi počutim res dobro. Odkar sem v Salzburgu, sem se razvil in takšno pot bi rad še nadaljeval. Zato podaljšanje pogodbe vidim tudi kot priznanje,« je danes na utradni predstavitvi dejal slovenski nogometaš. Hkrati se je že ozrl proti naslednjim tekmam: »Vsak dvoboj moramo vzeti resno, izpolniti svoje naloge. Vemo, da smo močni in da imamo pravi značaj, to smo dokazali tudi včeraj.«

Poleg podaljšanja pogodbe s slovenskim ofenzivnim vezistom je Salzburg poskrbel še za dolgoročno sodelovaje s kapetanom Jonatanom Sorianom, ki bo v klubu ostal do leta 2017; španski napadalec se je za dogovor nato zahvalil na najboljši možen način že na tekmi, saj je dosegel tri zadetke.