Kevin Kampl: Povsem realno merimo na dve zmagi

Adut Salzburga Kevin Kampl pred jutrišnjim obračunom v Stožicah o Albancih, igralnem položaju in Galatasarayu. 

Objavljeno
04. september 2013 19.21
Trening slovenske reprezentance. Nogometaš Kevin Kampl. V Kranju 29.5.2013
Jernej Suhadolnik, šport
Jernej Suhadolnik, šport

Kranj – Kevin Kampl je v zadnjih mesecih kar dobro opozoril nase v majici Salzburga in slovenske nogometne reprezentance. Prepričal je tudi Srečka Katanca in v pogovoru na Gorenjskem nam je razkril veliko zanimivega.

Salzburg je po sedmih kolih na vrhu lestvice avstrijskega prvenstva, vi pa s sedmimi »točkami« za 4 gole in 3 podaje na drugem. Kako pa bi ocenili igre v Evropi?

Potem ko nas je za ligo prvakov prikrajšal Fenerbahče, smo bili zelo razočarani. V obeh tekmah smo bili dejansko veliko boljši, toda, saj veste, kaj šteje: goli, mi pa jih nismo zabili tudi iz zares sanjskih priložnosti. Da smo resna ekipa, pa smo pokazali že v naslednjih tekmah, ko smo s 5:0 in 2:0 odpravili Žalgiris in se uvrstili v evropsko ligo. V družbi Elfsborga, Esbjerga in Standarda imamo visoke ambicije in želimo prezimiti v Evropi.

Tedaj in že predtem konec maja v Bielefeldu ste očitno kar močno navdušili Turke, mar ne?

Drži, toda ne vodilnih pri Fenerbahčeju. Oglasili so se iz Galatasaraya, toda pri Salzburgu niso želeli slišati ničesar o kakršnikoli prodaji. Še več, po koncu reprezentančne akcije, ko se bom vrnil na Solnograško, se bomo najbrž usedli in še podaljšali sodelovanje z novo pogodbo.

Vam mesto ustreza?

V Salzburgu se počutim res dobro, v klubu, ki goji najvišje ambicije, je vrhunsko poskrbljeno za mladega igralca, ki želi še napredovati. Razmere za vadbo so primerljive z razmerami v bundesligi. Mesto? Salzburg je podoben nemškim mestom, toda še lepši je od mest, v katerih sem igral v Nemčiji.

Bo lep tudi pogled na lestvico skupine E po tekmah z Albanijo in Ciprom?

Upam! Zelo sem vesel, ker sem se po krajši odsotnosti spet vrnil v reprezentanco. Imel sem določene težave s stegensko mišico. Sprva smo mislili, da je strgana, toda ni bilo hujšega in sem moral le počivati. Odigral sem vseh 90 minut nedavnega derbija z Rapidom. Upam, da bo vse v redu tudi v naslednjih dneh in bom pripomogel k šestim točkam za Slovenijo.

Vsi omenjate šest točk ...

Če hočemo še upati na Brazilijo, nimamo izbire. Povsem realno merimo na dve zmagi, če bomo le igrali kot v Bielefeldu in Reyjkaviku.

V kakšni formi ste v zadnjih tednih? Zamenjali ste tudi igralni položaj v klubu?

V Salzburgu ne igram več na desnem krilu, zdaj sem povečini na zadnjem zveznem položaju (4-4-2). Ta položaj mi bolj ustreza, na njem najraje igram in zabijem tudi kakšen gol iz ozadja. Občasno se preselim tudi na levo ali desno krilo, pa tudi tik za špico, sicer pa igram v zvezni vrsti. Ob meni je en telesno močnejši vezist, ki ostane zadaj, ko jaz krenem v napad.

Podobno, kot sta igrala s Krhinom v mladi reprezentanci?

Tako je zdaj v Salzburgu, drži. Upam, da lahko z Renejem ponoviva zgodbo tudi med člani.

Poznate kakšnega Albanca?

Poznam Mavraja iz Greuther Fürtha, drugih pa ne. Saj je vseeno, kdo bo prišel v Stožice in igral za Albanijo. Pomembno je, da bomo mi v optimalni formi in da jih bomo premagali.