Kiro in Nova odgovorila kritikom

Kako so igrali Slovenci na gostovanju v Litvi? Milivoje Novaković: takšnega filigranskega občutka za gol ne premore vsak.

Objavljeno
13. oktober 2014 07.30
FBL-EURO-2016-LTU-SVN
Jernej Suhadolnik, poročevalec
Jernej Suhadolnik, poročevalec
Samir Handanović: Kdo bi prebil litovski Alamo, če Matulevičius v 18. minuti ne bi rešil Handanovića? Vse drugo je bilo vnovič brezhibno. Le »Sarma« in »Kurta« sta vrgla majici med navijače.

Mišo Brečko: Černych mu je do prvega gola povzročal težave, nato je bil med najboljšimi. Škoda, ker soigalci niso opazili, da je bil pogosto osamljen na tekmečevi polovici.

Dalibor Stevanović: Dober plejmejker, dober povezovalec, prekinil je več akcij Litve. Enkrat je zamudil, toda sinoči ga je Katanec preventivno potegnil na klop.

Boštjan Cesar: Spet vrhunska tekma za »Cesija«. Dobro je bral igro, odlično posredoval, krasil ga je optimalen tajming.

Branko Ilić: Nekajkrat predolgo zadrževal žogo, v seštevku pa zanesljiva štoperska predstava. Začel je veliko slovenskih akcij.

Nejc Pečnik: Boril se je kot lev in ogromno pretekel tudi s poškodovanim kolenom. Neviden je bil do podaje Novakoviću za prvi gol.

Jasmin Kurtić: Pravilno se je premikal proti levemu boku, ko sta Struna in Kirm krenila v napad. Po Švici je spoznal, da je bilo nekaj narobe, prostovoljno je oddelal trening pred Litvo.

Milivoje Novaković: Uporabniki spletnih forumov, ki so ga prečrtali že po Južni Afriki (!), bi se lahko sinoči ugreznili v središče Zemlje. Takšnega filigranskega občutka za gol ne premore vsak.

Andraž Struna: Novikovas je bil občasno prehiter zanj, a tudi »Struki« je pretekel veliko kilometrov. V klubu igra na levem beku, zato je zamenjava za Jokića kljub boljši desni nogi.

Andraž Kirm: Ko je bil brez kluba, so bili njegovi kritiki v sedmih nebesih, po sinočnji tekmi pa v devetem krogu Dantejevega pekla. Tako velikih pljuč ne premore niti sinji kit, ob tem pa je »Kiro« začel akciji za oba gola.

Kevin Kampl: Ob znanem smislu za kombinatoriko je v drugem polčasu igral kot Haile Gebrselassie, tako veliko je tekel in motil štoperja pri gradnji akcij. Škoda, Nova ga je prikrajšal tudi za gol.

Srečko Katanec: V pičlem mesecu mu je uspelo igralce prepričati, da si pomagajo, prevzemajo prostor in dihajo kot eno. Si lahko trener želi več? Zdi se, da je opravil s taktiko dveh klasičnih napadalcev.