Klopp kaznovan zaradi izbruha v Neaplju

Zaradi neprimernega vedenja na tekmi z Napolijem je trener Borussie Jürgen Klopp dobil eno tekmo prepovedi.

Objavljeno
24. september 2013 20.15
SOCCER-CHAMPIONS/
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Dortmund - Trener nemškega nogometnega prvoligaša Borussia Dortmund Jürgen Klopp je prejel kazen zaradi neprimernega vedenja na prvi tekmi lige prvakov z Napolijem. Evropska nogometna zveza (UEFA) je njegov izbruh, zaradi katerega ga je sodnik poslal na tribuno, kaznovala s tekmo prepovedi vodenja ekipe v ligi prvakov.

Napoli je takrat zmagal z 2:1, trener Borussie pa je zaradi zmerjanja četrtega sodnika dobil rdeči karton. Trener Borussie je sicer že takoj po tekmi priznal napako in se opravičil za svoje preveč vročekrvno obnašanje. »Najbrž sem izgledal kot kakšna opica. Res ni bilo prav, kar sem naredil, prestopil sem mejo. Opravičujem se ekipi in sodnikom. Nisem ravnal prav,« se je kesal po tekmi.

Klopp bo tako naslednjo evropsko tekmo svoje ekipe v torek proti Olympiqueu iz Marseilla spremljal zgolj na tribunah. Kazen sicer še ni dokonča, saj se bo disciplinska komisija krovne evropske zveze sestala 2. oktobra in odločila, ali bo Nemcu kazen podaljšala ali pa bo moral samo plačati globo.