Kmalu nov derbi med Barcelono in Realom

Nogometni navdušenci bodo lahko kmalu spet uživali v derbiju med dvema nogometnima velikanoma, Barcelono in Real Madridom. Aprila se bosta pomerila v finalu španskega kraljevega pokala.

Objavljeno
03. februar 2011 11.28
Š. Ro., delo.si
Š. Ro., delo.si
Madrid - Real in Barcelona se bosta pomerila v finalu španskega kraljevega pokala, ki bo 20. aprila v Valencii. Barcelona je na povratni tekmi polfinala v gosteh premagala Almerio s 3:0 (1:0) in se s skupnim izidom 8:0 prebila v finale, Real pa je v Madridu ugnal Sevillo z 2:0 (0:0) in proti branilcem naslova slavil skupno s 3:0.

Barcelona, vodilna ekipa španskega prvenstva, je nastopila z drugo postavo, saj so bili na klopi tudi zvezdniki Lionel Messi, David Villa in Xavi. Kljub temu je prišla do visoke zmage, uspešni pa so bili Adriano Correia (35.), Thiago (56.) in Ibrahim Afellay (66.). Real je do zmage prišel nekaj težje, saj je bil še osem minut pred koncem izid tekme na na Santiago Bernabeo izenačen (0:0), nato pa so za gostitelje gola zabila Mesut Ozil (82.) in Emmanuel Adebayor (90.+4).

Le štiri dni pred finalom pokala, 16. aprila, se bosta Real in Barcelona pomerila v ligaškem el clasicu. Real in Barcelona bosta v finalu pokala igrala prvič po letu 1990, ko so slavili Katalonci. Barcelona je kraljevi pokal zadnjič dvignila leta 2009, Real pa 1993.

Barcelona bo v soboto lovila tudi rekordni niz zmag v španskem prvenstvu, ko bo doma igrala z ekipo Atletico Madrid, ki je izgubila zadnje tri dvoboje, vendar sta Diego Forlan in Sergio Aguero s soigralci v zadnjih letih Barci povzročila že veliko težav. Ekipa Pepa Guardiole je prejšnji teden izenačila rekord Reala, ki je v sezoni 1960/61 slavil petnajst zaporednih zmag.