Končno zelena luč za večji Anfield

Angleški nogometni klub Liverpool je dobil dovoljenje mestnega sveta za obnovo domačega stadiona Anfield.

Objavljeno
23. september 2014 19.47
BRITAIN-FBL-ENG-PR-LIVERPOOL-HILLSBOROUGH-DISASTER-PROBE-FILES
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Liverpool - Legendarni štadion nogometnega velikana iz Liverpoola Anfield Road bo vendarle dobil novo podobo. Člani mestnega sveta so po obisku štadiona, ki trenutno sprejme 45.276 gledalcev, glasovali za njegovo obnovo, tako da bo Anfield po novem sprejel okrog 54.000 gledalcev.

»Današnja potrditev je nov korak na poti, ki smo jo začeli že pred dvema letoma. Z današnjim napredkom sem zelo zadovoljen,« je povedal generalni direktor Liverpoola Ian Ayre. Obnovitvenih del bosta deležni predvsem glavna tribuna (Main Stand) in tribuna Anfield Road, z deli pa naj bi na kultnem štadionu, na katerem Liverpool igra že vse od leta 1892, začeli v začetku naslednjega leta. Po dosedanjih načrtih naj bi Liverpool domače tekme na obnovljenem Anfieldu lahko igral od sezone 2016/17 naprej, bo pa na njem nastopal tudi med izvajanjem del.

V prenovitev nekoliko zastaranega objekta je liverpoolske veljake spodbudilo tudi dejstvo, da njihov največji rival Manchester United igra na precej modernejšem Old Traffordu, za nameček pa so načrte o novem štadionu že razgrnili tudi pri mestnem tekmecu Evertonu.