Konec agonije v Lendavi, Nafta v stečaj

Skupščina enega najstarejših slovenskih nogometnih klubov se je odločila za stečaj.

Objavljeno
29. junij 2012 14.52
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si
Murska Sobota - V lendavskem nogometnem klubu Nafta, sicer najstarejšega na območju Slovenije, se je vendarle končala večmesečna agonija o obstoju kluba. V minuli sezoni so težave dosegle vrhunec, Nafta pa je prišla v brezizhoden položaj po finančni, organizacijski pa tudi po tekmovalni plati. Na skupščini kluba so se zato odločili za stečaj, poroča STA.

Lendavčani niso dobili licence za sezono, ki prihaja, dolgovi kluba pa so narasli že na okrog milijon evrov. Nafto je zapustil tudi dolgoletni glavni sponzor Nafta Lendava, ki zaradi lastnih težav ni več mogel podpirati lendavskega nogometa.

Obstajali sta dve možnosti in sicer, da gre klub v prisilno poravnavo ali v stečaj.Skupščina se je odločila, da potrdi drugo možnost, po kateri se pri pristojnem sodišču vloži predlog stečajnega postopka ND Lendava - NK Nafta.

Nafta po omenjeni odločitvi tako preneha obstajati, lendavski nogometni klub pa bo z novim imenom začel novo pot, na začetku v najnižjem rangu tekmovanja. Kot pa je bilo potrjeno, sta MNZ Lendava in MNZ Murska Sobota koordinirano prišli do soglasja, da se lendavski nogometni klub kot 14. član lige vključi v pomursko ligo v tekmovalni sezoni 2012/13 (četrta liga).