Konec tedna začetek državnega prvenstva v dvoranskem nogometu

V petek se bodo pričele tekme prve slovenske futsal lige, v kateri bodo naslov prvaka branili Litijani.

Objavljeno
13. september 2012 11.11
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Ljubljana - Osem moštev najmočnejše slovenske lige v dvoranskem nogometu bo konec tedna začelo novo tekmovalno sezono, v kateri sta tudi dva novinca.

Med prvoligaši se bosta za čim boljšo uvrstitev potegovala tudi ljubljanski Vuko in Slovenske Gorice in Voličine, ki bodo domače tekme igrale v Benediktu.

Ekipe bodo v prvem delu prvenstva igrala po dvokrožnem sistemu, tako da bo vsaka z vsako po enkrat igrala doma in v gosteh. Prvih šest ekip po rednem delu bo igralo v končnici za državnega prvaka Slovenije, sedmouvrščena ekipa bo igrala v kvalifikacijah za 1. SFL v naslednjem tekmovalnem letu, osmouvrščena ekipa pa bo izpadla v 2. SFL v naslednjem tekmovalnem letu.

V prvoligaški konkurenci se končnica igra na izpadanje. V četrtfinalu bodo ekipe igrale na dve dobljeni tekmi, v polfinalu in finalu pa na tri. V četrtfinalu se bosta med seboj pomerili tretja in šesta ekipa po rednem delu ter četrta in peta. Prvo- in drugouvrščena ekipa sta prosti. V polfinalu bo najboljša po rednem delu igrala proti zmagovalcu dvoboja med četrto in peto ekipo, drugouvrščena pa z boljšim iz obračuna med tretjo in šesto ekipo.

Pari prvega kola (petek):

Nazarje Glin - Predilnica Litija (19)

Slovenske Gorice - Puntar (20)

Oplast Kobarid - Dobovec Trgovine Jager (20)

Vuko Ljubljana - Bronx Škofije (21)