Kopra prihodnje leto ne bo med elito

Licenčna komisija Nogometne zveze Slovenije je zavrnila pritožbo FC Koper, ki v naslednji sezoni ne bo nastopal v prvi ligi.

Objavljeno
01. junij 2017 12.47
bsa*nogomet
N. Gr.
N. Gr.

Ljubljana/Koper - Saga glede prihodnosti nogometnega kluba Koper in posledično glede sestave prve slovenske lige v prihodnji sezoni je naposled končana. Licenčna komisija je sprva zavrnila Koprovo vlogo za licenco za 1. SNL, na odločitev se je Koper pritožil, danes pa so njihovo pritožbo zavrnili kot neutemeljeno. 

Koper v prihodnji sezoni ne bo prvoligaš zaradi neurejenih razmer v klubu, ki se je znašel v visokih dolgovih in je na poti prisilnega stečaja. Pod vodstvom Borisa Popovića v zadnjih dveh letih Koper tone vse globlje, v prvi ligi pa jih v naslednji sezoni ne bo kljub temu, da so z mlado ekipo spomladanski del prvenstva odigrali zelo dobro.

Rešeno je tudi vprašanje tekme dodatnih kvalifikacij med Aluminijem in Ankaranom, ki je razburila vodstvo kluba iz Kidričevega. Tekme dodatnih kvalifikacij ne bo, Aluminij bo obstal med elito, kamor se seli lani šele tretjeuvrščeni klub iz druge slovenske nogometne lige Ankaran. Drugouvrščeni Dob je namreč prehod v 1. SNL vnovič zavrnil zaradi finančnih razlogov.