Koprski »Ibra« vidi le evropski cilj

1. SNL: danes prvi tekmi 33. kola, v Radomljah (17) gostuje Koper, v Celju (19) Krško.

Objavljeno
12. maj 2017 02.15
Gorazd Nejedly
Gorazd Nejedly
Koper – Bivši nogometni reprezentant Bosne in Hercegovine Senijad Ibričić v dresu Kopra upravičuje sloves enega največjih tujih zvezdnikov v 1. SNL. Je najboljši strelec (6 golov) in podajalec (4) kluba v tej sezoni, kar pa je še premalo, da bi Koper na lestvici zasedal položaj v vrhu. 

Že danes se Kopru ponuja priložnost, da se približa Gorici. Z zmago v Radomljah bi za četrtimi Goričani zaostanek znižal samo na dve točki – 48:50. Vmes je še Celje, ki bo prav tako že danes igralo tekmo 33. kola doma proti Krškemu.

»Naslednji teden gostimo Olimpijo, a za nas je najpomembnejša današnja tekma v Radomljah. Ne pričakujem lahke naloge, zato se bomo Ljubljančanom posvetili kasneje,« je Ibričić kar na hitro razblinil neznanke o tem, kako resno bodo vzeli zadnjeuvrščeno moštvo. Blizu in daleč od kvalifikacij za evropsko ligo je Koper, ki je v finišu sezone ujel soliden ritem. Že šest tekem zapored ni izgubil, zadnji dve je dobil, zato so evropske ambicije bliže uresničitvi. Ne glede na težave s pridobitvijo tekmovalne licence. 

»Nogometaše zanima izključno igrišče. Tam je naše delovno mesto in o čem drugem, kot o tem, da zmagujemo, ne razmišljamo. Za organizacijo kluba so odgovorni drugi. Res je, da smo blizu. Trdno verjamem, da je četrto mesto dosegljivo. Uvrstitev v kvalifikacije za EL je bil naš cilj že pred sezono,« je za 31-letnega zveznega igralca iz Sanskega Mosta jasno, kakšno nalogo morajo na igrišču izpolniti igralci.

Koprčani so morda celo v najboljši formi v tem delu sezone, zagotovo pa pridno nabirajo točke. Pod taktirko trenerja Igorja Pamića igrajo neugodno in premišljeno, spomladi so s tekmeci, ki so bili na lestvici pred njimi, iztržili izjemen izkupiček: dvakrat so premagali Domžale, z Mariborom, Olimpijo in Gorico igrali neodločeno, dvakrat tudi s Celjem. Taktično so odlični, z izrazitimi napadalcem, strelcem, bi morda bili še višje na lestvici, s čimer se strinja tudi izkušeni Ibričić, ki nemara najbolje ponazarja raznovrstnost koprske igre. Odličen je lahko v vlogi napadalnega zveznega igralca ali klasičnega plejmejkerja. Proti Celju je dosegel enega od najlepših golov v ligi, potem ko je v slalomu nanizal branilce.

»Podrejam se zahtevam trenerja in ni mi težko prevzeti odgovornosti. Imamo mlado moštvo, moje izkušnje lahko samo pomagajo. V obeh vlogah se počutim dobro, pri čemer je najpomembnejše, da vsi igralci poskušamo dati vse od sebe. Da nam v finišu sezone gre odlično od nog, ni naključje. Ne pestijo nas poškodbe, zaradi katerih smo po odličnem začetku v sezono nekoliko zaostali. Na vsak način pa bi bili še v boljšem položaju, če bi imeli izrazitega strelca, čeprav nam gre zdaj dobro tudi brez klasičnega napadalca,« je povedal nekdanji ljubljenec Hajdukovih navijačev, ki je v bogati karieri igral tudi v Rusiji in Turčiji.

»Povsod je bilo lepo, v Turčiji je močna liga, v Splitu mi je bilo najlepše,« je povedal Bošnjak in priznal, da nadvse uživa tudi v Sloveniji in v Kopru.  »Liga in klubi so zelo dobro organizirani, razmere za trening so na visoki ravni, igrišča odlična,« je nanizal hvalnice in priznal, da ne bi imel nič proti, če bi kariero sklenil v Sloveniji, kjer ne pogreša ničesar. Ob njem so v Kopru tudi najljubši: soproga Anita in trije otroci, 7-letna Lejla, 3-letni Edin ter komaj 10 mesecev stara Ema.