Koren nima družinskih težav, temveč obveznosti

Kapetan slovenske reprezentance pojasnuje, da se na reprezentančno vabilo ni odzval, ker je njegova prioriteta postala družina.

Objavljeno
08. november 2011 13.14
Posodobljeno
08. november 2011 13.29
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Ljubljana - Včeraj je novi slovenski selektor Slaviša Stojanović objavil svoj prvi spisek 23.nogometašev, na katere računa za prijateljski obračun z ZDA, ki bo 15. novembra v Stožicah. Pozornost javnosti je poželo predvsem dejstvo, da se na njem ni znašel kapetan Robert Koren, ki naj bi imel po besedah Stojanovića družinske težave.

Nekaj ur po objavi novega reprezentančnega seznama pa se je na uradni strani Roberta Korena pojavil zapis, ki zavrača tovrstno razlago, saj kapetan pojasnuje, da se na vabilo ni odzval, ker so se njegove prioritete postavile v prid družinskemu življenju.

»V medijih je bilo danes objavljeno, da Robert Koren ne bo nastopil za reprezentanco zaradi družinskih težav. Ta izjava vsekakor ne drži, saj Koren zagotovo nima nikakršnih družinskih težav. Razlog zakaj se Koren ni odzval na selektorjevo povabilo je, da družino postavlja na prvo mesto. Do nedavnega je bila reprezentanca vedno prioriteta, s številčnejšo družino, pa so se prioritete postavile v prid družinskemu življenju. Kljub nenastopanju za reprezentanco, pa Koren v Angliji nadaljuje z izvrstno igro za Hull City. V letošnjem jesenskem delu je zabil 3 gole, trikrat je bil izbran za igralca tekme, s strani zahtevnih angleških navijačev, pa je bil izbran za naj igralca meseca septembra,« se glasi zapis na uradni spletni strani.

Ob tem se pojavlja vprašanje, ali Korenova odločitev morda pomeni tudi slovo od reprezentančnega dresa.