Kosić ni več trener Triglava

Trener Dušan Kosić in vodstvo NK Triglav sta sporazumno prekinila sodelovanje, so sporočili iz kranjskega kluba.

Objavljeno
30. september 2013 18.49
Slovenija, Ljubljana, 31.Julij2011, Dušan Kosič, trener Olimpije. Foto: Igor Zaplatil/Delo
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Kranj - Dušan Kosić ni več trener nogometaševTriglava. Kot so sporočili iz kranjskega kluba, so danes sporazumno prekinili sodelovanje.

Kosić je bil v minuli sezoni »rešitelj« Triglava. Prevzel ga je 11 tekem pred koncem sezone 2012/13 in klubu zagotovil obstanek. Toda moštvo v novi sezoni ni zadržalo dobrega niza. Po slabem začetku, ki je bil pod pričakovanji kluba, je Kosića dokončno odnesel prvenstveni poraz proti Zavrču (1:2) minuli konec tedna.

»Po poletnem uspehu in rezultatsko slabšem startu v novo sezono, vnovičnem porazu v tekmi, od katere bi po prikazanem morali iztržiti več, ter glede na to, da je pred klubom še praktično dve tretjini prvenstva, smo ocenili, da še vedno obstaja možnost za obstanek v ligi,« je povedal Kosić in dodal: »Nujno je treba predramiti ekipo in mogoče poizkusiti drugačen način dela. Rad bi se zahvalil igralcem za dobro sodelovanje in zaželel klubu veliko uspehov. Žal poleti nismo uspeli zadržati nekaj ključnih igralcev, kar pa je usoda klubov, ki temeljijo na vzgoji lastnega kadra.«