Krhin kot sloviti Pirlo

Rene Krhin je proti Litvi spet potrdil razkošno nadarjenost, ki mu v selekciji do 21 let daje najpomembnejšo vlogo.

Objavljeno
12. november 2011 16.28
Posodobljeno
12. november 2011 16.28
Gorazd Nejedly, šport
Gorazd Nejedly, šport
Ljubljana - Izostren pogled na igrišču je takoj razkril, kdo je mož, ki vodi igro. Rene Krhin je proti Litvi spet potrdil razkošno nadarjenost, ki mu v selekciji do 21 let daje najpomembnejšo vlogo: Italijani ji pravijo »regista«. Rene je naš Andrea Pirlo, organizator igre s pogledom na celotno dogajanje na igrišču in glavni dirigent orkestra.

Rene, mladi reprezentanti ste s predstavo proti Litvi tako močno navdušili strokovnjake in navijače, da ste bili še dan po tekmi osrednja tema pogovorov. Je bila igra na ravni najboljše?

Ne bi rekel. Po mojem okusu je bila predstava proti Švedom še boljša. Litovcev ne podcenjujem, saj so trdi tekmeci in neugodni bolj, kot se je zdelo, toda Švedi so za razred ali dva boljši. So atleti, ki igrajo tehnično dovršen nogomet, z žogo po tleh. Ni kaj, točko na Švedskem smo si priigrali s še boljšo igro. Le Skandinavci so naši tekmeci za zmago v skupini.

Da ste nadarjeni, je ocenil že Jose Mourinho. Na igrišču ste vodja, okoli katerega se vse vrti in delujete tako prepričljivo, kot da ste bili rojeni za to vlogo?

Kaj pa vem, morda se vsem zdi tako, ker igram na položaju srednjega zveznega igralca. To je eden od ključnih položajev v postavitvi in praviloma vse akcije se začnejo pri meni. Najpomembnejše je, da igram z veseljem. Sem motiviran in uživam.

Bi bila uvrstitev na EP v Izraelu normalna razvojna pot vašega rodu?

Morda, na EP smo že bili, ampak zdaj smo še močnejši. Z nami sta Kevin Kampl, Haris Vučkić. Oba sta dodani vrednosti, odlični so tudi drugi in užitek je videti zasedbo, v kateri ni šibke točke. Za prihodnost se ni treba bati.

Še posebej ugaja naveza s Kevinom. Na igrišču delujeta, kot da bi skupaj igrala že celo večnost.

Bo kar držalo, čeprav nisva skupaj igrala veliko tekem. Odlično se dopolnjujeva, drug drugega pokrivava, povrhu je on tip igralca, ki rad pobegne v napad. Tudi tu se vidi kakovost, mar ne?

Z izjemo statusa pri Bologni bi lahko dejali, da vam gre kot po maslu. Kakšen je vaš položaj pri klubu?

Ne vem, s trenerjem se razumem, treniram odlično in čakam na svojo priložnost. Na začetku sezone sem še igral, zdaj spet ne. Nisem še razmišljal o menjavi kluba, ker še trdno verjamem, da bom slej ko prej ujel ritem tekem. In prepričan sem, da je Bologna pravšnja za moj razvoj.

Razpeti ste med člansko in mlado reprezentanco. Kakšna je prihodnost iz vašega zornega kota?

V selekciji A se ne počutim več kot novinec, marveč kot stari znanec. Imel sem to srečo, da sem že dodobra spoznal članski utrip in si nabral pomembne izkušnje, nazadnje proti Srbiji. Nisem neučakan in tudi treme nimam, če bo priložnost, pa jo bom skušal čim bolje izkoristiti.