Krstna zmaga Oplasta med evropsko elito

Slovenski prvak v dvoranskem nogometu je z odlično igro v drugem polčasu strl odpor nizozemskega tekmeca (4:1).

Objavljeno
04. oktober 2014 01.13
perko/dvoranski nogomet
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Nova Gorica - Slovenski prvak v dvoranskem nogometu, kobariški Oplast, se je v drugi tekmi turnirja lige prvakov pred domačimi navijači v Novi Gorici veselil prve zmage med evropsko klubsko elito, saj je s 4:1 (0:1) po odlični igri v drugem polčasu odpravil nizozemski Hovocubo.

Na odmor so s prednostjo odšli žilavi gostje, ki so zatresli mrežo le dvanajst sekund pred koncem prvega dela, a že kmalu po oddihu so Kobaridčani izenačili prek Rajka Uršiča. Za zasuk je deset minut pozneje poskrbel Jani Ručna, tik pred koncem pa sta ponovno Uršič in Jaka Sovdat izkoristila igro gostov z vratarjem v polju in še dvakrat zatresla nizozemsko mrežo.

»Še ena tekma, kakršno smo tudi pričakovali. Nizozemci so tehnično odlično podkovani, a smo bili tokrat mi boljše moštvo. Želja po uspehu nam je zagotovila zmago, borili smo se od prve do zadnje sekunde in bili naposled tudi nagrajeni,« se je po zmagi smejalo trenerju Oplasta Saši Lebanu.

Uspeh ni bil le prestižen, temveč tudi pomemben za slovenski klubski dvoranski nogomet, saj bi se v primeru poraza Oplastov indeks v ligi prvakov precej znižal. Tako pa bo naš šampion bržkone tudi v prihodnji sezoni v ligo prvakov vstopil v glavnem delu in ne v kvalifikacijah. V prvi tekmi je Inter Movistar s 5:2 strl odpor Lokomotive Harkova in si tako že zagotovil preboj med najboljših 16 ekip stare celine, z njim pa se bo Oplast tudi pomeril v zadnjem dvoboju v nedeljo ob 16.30.