Kurtić: Estonija bo najtežji tekmec

Slovenska reprezentanca se pripravlja na ponedeljekovo prvo tekmo kvalifikacij za nastop na EP 2016.

Objavljeno
04. september 2014 22.42
Slovenska nogometna reprezentanca/trening
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Brdo pri Kranju - Slovenska reprezentanca se v Kranju pripravlja na ponedeljkovo prvo tekmo kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2016, ki jo bo igrala v Tallinu.

Nogometaši so danes v Kranju opravili zgolj popoldanski trening, ki ga je selektor Srečko Katanec spremljal s tribune, nato bosta v petek sledila še dva treninga, dopoldanski v Lescah in popoldanski v Kranju.

Med Katančevimi izbranci je tudi bodoči član Fiorentine Jasmin Kurtić, ki opozarja, da Estonije ne gre podcenjevati: »Najtežji tekmec bo Estonija, manjše reprezentance delajo največ težav. V Estonijo gremo, da jim vrnemo za tekme v preteklosti. Ampak še enkrat poudarjam, da je pomemben pristop in če bo ta pravi, ne bomo imeli težav. Ne proti Estoniji, ne proti Angliji,« pravi slovenski vezist.

Bohar v pričakovanju debija

Med člani slovenske reprezentance, ki bodo odpotovali v Estonijo, je tudi nogometaš Maribora Damjan Bohar, ki upa, da bo v ponedeljek dočakal svoj debi v dresu Slovenije:

»Občutki so fenomenalni, da sem del te ekipe. Ekipe, ki je ambiciozna in gre vedno na zmago. Tu se igra za Slovenijo in za grb in res sem počaščen, da sem lahko zraven,« je dejal Bohar.

Slovenija in Estonija stari znanki

Reprezentanci Slovenije in Estonije se dobro poznata, saj sta doslej odigrali sedem tekem. Statistika je na strani Slovencev, ki so zabeležili pet zmag, en neodločen izid in en poraz.

Estonci so Slovenijo premagali septembra 2011 v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo v Ukrajini in na Poljskem (2:1), enega izmed golov pa je dosegel Konstantin Vasiljev, ki bo v ponedeljek odsoten zaradi poškodbe.

Slovenija bo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo v Franciji igrala še proti Švici, Angliji, Litvi in San Marinu.