Kurtić: Fiorentina pravi klub zame, Iličić kot brat

Nogometna evropska liga: šesterica klubov s slovenskimi aduti.

Objavljeno
17. september 2014 21.51
Zbor nogometne reprezentance na Brdu pri Kranju, 25.Maj2014
Jernej Suhadolnik, šport
Jernej Suhadolnik, šport

Ljubljana – Po uvodnem dejanju nove sezone v ligi prvakov bodo nocoj prišli na svoj račun še nogometaši v evropski ligi. Za finale EL, ki bo 27. maja 2015 v Varšavi, se potegujejo tudi številni slovenski reprezentanti v tujih klubih.

»Komaj čakam na morebitni nastop v evropski ligi, četudi vam lahko takoj povem, da smo pri Fiorentini močno osredotočeni tudi na italijansko prvenstvo in pokal. Vem, da lahko upravičeno merimo na prva tri mesta v serie A, kar bi bil za nas lep uspeh,« je pred drevišnjo tekmo s francoskim Guingampom napovedal Jasmin Kurtić. Belokranjec je nedavno prestopil iz Palerma v Firence. Čuti, da je novi klub zanj imenitna priložnost za dokazovanje. »Gre za velik klub, ki pod vodstvom Montelle goji fantastičen nogomet. Za evropske pokale sem se boril tudi v Torinu, tako da to zame ne bo nekaj povsem novega,« je še dodal Kurtić, ki je spregovoril tudi o soigralcu Josipu Iličiću: »'Jojo' je moj prijatelj, vesel sem, ker bova odslej spet igrala skupaj. Kaj prijatelj, lahko rečem, da je zame kot brat.«

Zanimivejši pari 1. kola, skupina A: Apolon Limasol – Zürich, Borussia Mönchengladbach – Villarreal (Jokić); skupina C: Bešiktaš – Asteras Tripolis, Partizan (Ilić) – Tottenham; skupina D: Dinamo Zagreb – Astra Giurgiu, Salzburg (Kampl) – Celtic; skupina F: Karabah – St. Etienne, Dnjepropetrovsk – Inter (Handanović, Krhin); skupina G: Sevilla – Feyenoord, Standard – Rijeka (trener Kek, Samardžić, Cvijanović); skupina K: Fiorentina (Iličić, Kurtić) – Guingamp, PAOK – Dinamo Minsk.