Kuzmič novi poslovni direktor zmajev

Milan Mandarić: Želim si, da bi poslovni del v doglednem času dohitel odlične dosežke našega moštva.

Objavljeno
18. november 2015 11.48
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Nogometaši Olimpije so pred sobotnim stožiškim večnim derbijem z Mariborom dobili novega poslovnega direktorja. To je postal 45-letni ekonomist Borut Kuzmič, ki se lahko pohvali z bogatimi izkušnjami na področju vodenja večjih podjetij, nazadnje je šest let kot direktor vodil enega največjih poslovno-počitniških hotelov.

»Med drugim sem deloval tudi v športnih društvih oziroma kolektivih. Eden takšnih je košarkarski prvoligaš Portorož, pri katerem so mi ponudili funkcijo v upravnem odboru kluba, a sem povabilo zavrnil zaradi izziva, ki ga je bilo nemogoče odbiti. Biti del uspešno zastavljene Olimpijine zgodbe je zagotovo največji izziv v moji karieri, storil bom vse, da bo sleherni Ljubljančan ponosen na svoj klub,« je ob imenovanju poudaril Kuzmič.

Tudi predsednik zmajev Milan Mandarić je izrazil zadovoljstvo z novo okrepitvijo: »Želim si, da bi poslovni del v doglednem času dohitel odlične dosežke našega moštva. Če želimo postati stalnica v vrhu slovenskega klubskega nogometa in obenem Olimpiji vrniti nekdanji ugled tudi v evropskem merilu, bomo morali poslovno področje delovanja dvigniti na precej višjo raven. S trdim, kakovostnim delom in ob pomoči izkušenih poslovnežev, kakršen je Kuzmič, se nam to lahko posreči.«