Löw namesto van Gaala?

Potem ko je vodstvo nemškega nogometnega kluba Bayern sporočilo, da jih s skoncem sezone zapušča trener Louis van Gaal, že tehtajo možnosti o njegovem nasledniku. Med njimi je menda tudi selektor nemške reprezentance Joachim Löw.

Objavljeno
08. marec 2011 12.28
Š. Ro., delo.si
Š. Ro., delo.si
München - Le dan potem, ko so pri nemškem nogometnem velikanu Bayernu sporočili, da zaradi slabih rezultatov ne bodo izpolnili drugega leta pogodbe s trenerjem Louisom van Gaalom, so se v Nemčiji že začela ugibanja o tem, kdo bo poleti sedel na vroči stolček na Allianz Areni. Med kandidati je tudi nemški selektor Joachim Löw.

Nizozemski strateg van Gaal je imel pogodbo z Bayernom še do junija 2012, a so iz kluba v ponedeljek sporočili, da so se odločili za sporazumno slovo že po koncu letošnje sezone. Kot vzrok so navedli nestrinjanje glede smernic kluba v prihodnosti, a je jasno, da so van Gaala odnesli slabi rezultati. V zadnjem času je Bayern doživel tri poraze zapored, med drugim tudi v polfinalu pokala s Schalkejem, v bundesligi pa je celo na petem mestu, 19 točk za vodilno Borussio in pet točk za mesti, ki še vodijo v ligo prvakov.

Kot poročajo nekateri nemški mediji, je selektor izbrane vrste Löw eden od kandidatov za službo v Münchnu. Časnik Bild tako piše, da naj bi se trener in vodilni možje kluba že dogovorili za sodelovanje, čeprav ima Löw pogodbo z nemško nogometno zvezo (DFB) do leta 2012. Ob njem pa so našli še kup kandidatov za trenerja Bayerna: Juppa Heynckesa, ki se mu bo pogodba pri Bayerju iztekla konec sezone, v preteklosti pa je že bil na mestu Bayernovega stratega, pa celo sedanjega športnega direktorja DFB Matthiasa Sammerja, ter van Gaalovega rojaka Guusa Hiddinka, sedanjega turškega selektorja, poroča STA.