Landona Donovana ne bo v Stožice

Zvezdnik ameriške reprezentance se je odpovedal prijateljski tekmi s Slovenijo, saj se želi pripravljati na finale lige MLS.

Objavljeno
08. november 2011 07.51
Posodobljeno
08. november 2011 08.30
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Ljubljana - Le nekaj dni pred prijateljsko tekmo izbrane vrste ZDA s Francijo je svoj nastop za reprezentanco odpovedal prvi zvezdnik Landon Donovan, ki bo ostal v domovini in se pripravljal na finale lige MLS.

Varovanci slovitega Jürgena Klinsmanna se bodo z galskimi petelini pomerili 11. novembra v Parizu, štiri dni kasneje pa se bodo v Stožicah pomerili še s slovensko izbrano vrsto. Klinsmann je pojasnil, da je sicer računal na Landovana za dvoboj z Francijo, po katerem bi se slednji vrnil v ZDA, kjer bi se v miru pripavljal na veliki finale.

»Imela sva dogovor, da se po končani tekmi v Parizu vrne v Los Angeles, kjer bi se nato s svojim Galaxyjem pripravljal na finale lige MLS. Toda po zadnjem pogovoru, je Danovan izrazil željo, da bi izpustil obe tekmi. Je pomemben član naše reprezentance, a njegovo odločitev spoštujem, saj je vse opravil zelo korektno,« je pojasnil Nemec na ameriški klopi.

Slovenski ljubitelji nogometa zagotovo niso pozabili nastopov Landovana na svetovnem prvenstvu leta 2010 v Južni Afriki. Ameriški zvezdnik je bil namreč glavni »krivec«, da se Slovenija ni prebila v osmino finala - najprej je na obračunu z varovovanci Matjaža Keka zadel za končnih 2:2, nato pa se je med strelce vpisal še na tekmo z Alžirjo, ko je v sodnikovem podaljšku svoji reprezentanci zagotovil napredovanje, Slovenija pa je zaključila s svojimi nastopi.