Lastnik Leedsa: Kaj naj rečem, Milanič dobro izgleda (VIDEO)

Italijanski lastnik Leedsa Massimo Cellino se je razgovoril o Darku Milaniču, ki bo sedel na njegovo klop.

Objavljeno
24. september 2014 00.34
G. L., Š. Ro., Delo.si
G. L., Š. Ro., Delo.si

Leeds - Kontroverzni predsednik angleškega Leeds Uniteda Massimo Cellino, je večer pred uradno potrditvijo Darka Milaniča za prvega trenerja angleškega drugoligaša izdal nekaj zanimivih misli, ki se mu ob izbiri Izolčana podijo po glavi. Milanič je po njegovem preprosto »kul«.

Italijanski poslovnež je britanskim medijem zaupal, da ne ve zakaj točno se je odločil, da za trenerja svoje ekipe izbere prav Milaniča. »Ne vem, zakaj sem ga izbral. Trenerji so kot lubenice, šele ko jo odpreš, izveš kaj o njej,« se je britanskim medijem slikovito izrazil Cellino in potem šel še korak dlje: »Njegove posebne kvalitete? Kaj naj vam rečem, dobro izgleda.«

Bodoči šef nekdanjega trenerja Maribora in Sturma je nato le nadaljeval v nekoliko resnejšem tonu in Milaniča pohvalil tudi kot dobrega nekdanjega obrambnega nogometaša, pa tudi kot trenerja. »Odrekel se je službi v avstrijski prvi ligi, da je lahko prišel v drugo angleško ligo k Leedsu. Vsi upamo, da je Leeds zanj dobra priložnost, da ima dobro ekipo in nas naredi ponosne. Ne govori veliko, všeč mi je. Je zelo 'kul' mož,« je za angleški časnik Guardian še zaključil Italijan, ki si je na Otoku z imenovanjem 46-letnega Slovenca za trenerja prislužil kar nekaj vrstic v lokalnih medijih.

Milanič: Moja naloga je izboljšati ekipo

Milanič je sinoči tudi že opravil prvi intervju v novi klubski sredini. Kot je povedal, bo poskušal izboljšati ekipo, ki se ji je pridružil po zaslugi predsednika Celluina, s katerim se je prvič srečal prejšnjo nedeljo. »Seveda sem zelo počaščen, da sem dobil to priložnost. To je zelo pomemben korak za vsakega trenerja,« je dejal Milanič in med drugim še povedal, da sta s predsednikom opravila zanimiv pogovor o klubu, angleškem stilu nogometa in tudi o izzivih, ki ga čakajo v Leedsu. »Očitno sem ga prepričal, saj sem vendarle tukaj,« je še dejal v pogovoru za klubsko televizijo.