Lazarević: Ne umetna trava v Litvi, odločala bo le miselnost

Krilni igralec Chieva Dejan Lazarević je dobro osvežil slovensko igro v drugem polčasu.

Objavljeno
11. oktober 2014 14.07
14 Dejan Lazarevič (Slovenija), 9.10.2014, Maribor
Jernej Suhadolnik, šport
Jernej Suhadolnik, šport
Kranj – Med nogometaše, ki so v Ljudskem vrtu najbolj opozorili nase, gotovo sodi Dejan Lazarević, hitronogi krilni igralec Chieva. Dobro je osvežil slovenski bok, predvsem na levi strani je pogosto sejal strah v kosti Švicarjev. Srečko Katanec je dolgo iskal džokerja, kakršen postaja »Lazo«.

»Nekateri soigralci so me vprašali, komu sem podal, Kamplu ali Novakoviću. Obema, sem jim odvrnil. Žogo sem spravil mimo treh Švicarjev, ki so lahko Kevina le še podrli,« je Lazarević opisal akcijo, ki je prinesla najstrožjo kazen za Slovenijo. Vnovič je udarila naveza Lazarević-Kampl iz Kavčičeve mlade reprezentance, 24-letnik iz italijanske serie A pa bi lahko v nadaljevanju tekme – ob večji racionalnosti – iztržil več od dveh šprintov v slogu Thea Walcotta ali Aarona Lennona.

Morda bo novembra dočakal snidenje z njima, kdo ve. Lazarević je zatrdil, da je živel za takšno priložnost. »Vsak, ki pride na zbor, želi igrati, saj bi bil v nasprotnem primeru čuden, mar ne? Toda bolj kot tega, da sem dočakal večjo priložnost, sem vesel dejstva, da smo osvojili tri točke proti ekipi, kot jo ima Švica in ki je dobro igrala v Braziliji,« je ocenil krilni nogometaš, ki je v tej sezoni zbral 216 minut in podajo za Chievo v 4 tekmah serie A in eni pokalni preizkušnji.

Tudi jutri v Litvi čaka Slovence najmanj tako zahtevna tekma kot v četrtek, pravi. »Od petkovega jutra naše misli zaseda le Litva. Vsaka reprezentanca razen San Marina je dobra, o moči Litve pa veliko pove podatek, da je premagala Estonce, kar nam, denimo, ni uspelo,« je razmišljal Lazarević. V nedeljo zvečer bo šlo tudi za dvoboj na umetni travi, s katero Slovenci nimajo dobrih izkušenj. Leta 2009 so bili denimo v Moskvi veliko bližje izidu 3:0 kot dejanskih 2:1 ...

»Umetna podlaga bo vendarle enaka tako za nas kot Litovce, tako da je ne bi izpostavljal. Na njej sem pogosto igral v mlajših kategorijah. Morda pa se nam bo žoga bolj lepila na noge ... Ključno bo, da ohranimo zmagovalno miselnost,« je še napovedal Domžalčan po svoji jubilejni 10. tekmi za Slovenijo.