Lazarevića je treba kdaj še brcniti v »ta zadnjo«

Po zmagi nad Švico je bilo odlično razpoložen zlasti Kevin Kampl, ki je po tekmi lahko proslavil svoj 24. rojstni dan.

Objavljeno
10. oktober 2014 12.50
NOGOMET
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Maribor - Po sinočnji prvi zmagi slovenske nogometne reprezentance v kvalifikacijah za euro 2016 je bilo vzdušje med varovanci Srečka Katanca kajpak zelo prešerno. Najbolj vesela sta bila kajpak glavna akterja sinočnje zmage z 1:0, Kevin Kampl, ki je priboril 11-metrovko, in Milivoje Novaković, ki je uspešno streljal z bele točke.

Prekršek nad nogometašem Salzburga ni bil vprašljiv, švicarski reprezentant Johan Djorou ga je podrl v nevarni akciji v kazenskem prostoru, potem ko je Dejan Lazarević poskrbel za odlično podajo. »Bil sem kar vesel, da sem lahko padel. Drugače bi me 'Nova' lahko malo okrcal, ker sem mu žogo ukradel, saj bi lahko tudi on takrat dal gol. Ampak sem mu pa nastavil strel z bele točke in upam, da je tudi s tem zadovoljen,« se je smejalo Kamplu, ki se kajpak v domačem Mariboru odlično počuti. Za nameček je sinoči lahko s soigralci proslavil svoj 24. rojstni dan.

Tako sta se z veseljem lahko skupaj poveselila tudi z vrstnikom Lazarevićem, s katerim sta nekdaj skupaj igrala v reprezentanci do 21 let. Igralec Chieva je bil sinoči Katančev adut s klopi in si za svojo predstavo prislužil odlično oceno, Kampl pa ga v prihodnosti vidi tudi v začetni enajsterici. »Seveda bi mu to želel. Je fenomenalen igralec. Včasih se mora še malce več boriti, včasih ga moraš še malo brcniti v ta zadnjo, ampak tudi zato sva prijatelja. Če bo nadaljeval s takimi igrami, je pred njim lepa kariera,« je dejal Kampl in po tekmi tudi priznal, da je bila na njihovi strani tudi sreča.

Napetost po začetnem porazu z Estonijo je tako popustila, zdaj bodo nogometaši bolj sproščeni odšli v Litvo, kjer jih naslednja tekma kvalifikacij čaka že v nedeljo. Litva je šele 103. ekipa na lestvici FIFA (Švica je deseta), a ravno včeraj z zmago nas Estonijo pokazala, da zna biti podobno trd oreh. »Proti Litvi bo čisto drugačna tekma, več bomo imeli žogo in takrat moramo z njo tudi narediti nekaj dobrega. Ne tako kot proti Estoniji, ko smo imeli žogo, ampak nismo našli prostora v napadu, nismo dobro igrali. Če bomo dobro opravili, bomo zmagali v Litvi in se vrnili s šestimi točkami, če pa ne, potem tudi zmaga proti Švici ne bo veliko vredna,« je menil Kampl.

Da ne bo lahko, je opozoril tudi izkušeni strelec edinega petkovega zadetka v Ljudskem vrtu. »Mislim, da zdaj ne bo nič lažje. Čakajo nas še boljši in težji tekmeci. Težko je igrati proti ekipam, kot sta Litva in Estonija, saj vsi stojijo zadaj in čakajo na eno priložnost. Mislim pa, da je bil naš pristop pravi. Imamo še rezerve, moramo bolj umiriti žogo, natančneje podajati ... Čaka nas še veliko dela. Tekma v Vilniusu bo težka in še na umetni travi. Časa za privajanje na vse razmere ne bo veliko. Pokazati moramo pravi karakter, pravo željo, potem pa nas bo nekaj že nagradilo tako kot proti Švici,« je dejal Novaković, ki je sinoči dosegel že svoj četrti zaporedni v Ljudskem vrtu (pred tem je trikrat zadel proti Norveški pred skoraj točno enim letom). »Tudi igralci čutimo, da je tukaj, v Mariboru, neka pozitivna energija. V prihodnosti moramo dobro razmisliti, kje bomo igrali tekme,« je še pripomnil izkušeni slovenski strelec.