Lecce z Majerjem še ni izgubil upanja

Zlatan Ibrahimović prispeval dva gola k visoki zmagi Milana.

Objavljeno
29. julij 2020 19.30
Posodobljeno
29. julij 2020 22.11
Zlatan Ibrahimović kot za stavo zabija gole. FOTO: Daniele Mascolo/Reuters
M. Š., STA
M. Š., STA
Ljubljana – V predzadnjem kolu elitne italijanske lige v nogometu se še ni razjasnila neznanka, kdo bo ob Spalu in Brescii izpadel v drugo ligo. Lecce, pri katerem igra Slovenec Žan Majer, je v Vidmu z 2:1 premagal Udinese. Ker je Genoa z 0:5 klonila pred Sassoulom, se ji je Lecce približal na vsega točko zaostanka.

Odločilni gol v Vidmu je v 81. minuti dosegel Gianluca Lapadula, nekdanji nogometaš Gorice. Majer je v igro vstopil v 58. minuti namesto Marca Mancosuja, strelca prvega zadetka za goste. Lecce bo v nedeljskem zadnjem kolu gostil Parmo, Genoa pa Verono.

Uspešen niz nadaljuje Milan, ki je v gosteh s 4:1 premagal Sampdorio. Dva gola je za zmagovalce zabil Zlatan Ibrahimović, po enega pa Turek Hakan Hakan Calhanoglu in Portugalec Rafael Leao. Za gostitelje, ki so zastreljali enajstmetrovko, je častni zadetek dosegel Norvežan Kristoffer Askildsen.

Milan si je z zmago že zagotovil najmanj nastop v kvalifikacijah za evropsko ligo, saj ima pred zadnjim kolom na šestem mestu štiri točke naskoka pred sedmouvrščenim Napolijem. Možnosti za drugo mesto je obdržal Lazio, ki je z goloma Joaquina Corree in Cira Immobileja odpisano Brescio ugnal z 2:0. Verona je bila s 3:0 boljša od Spala.