Leicester: prekršek je bil, toda ne v kazenskem prostoru (VIDEO)

Iz angleškega nogometnega tabora se je usul plaz očitkov na račun odločitve švedskega sodnika Jonasa Erikssona.

Objavljeno
13. april 2017 13.28
FBL-EUR-C1-ATLETICO-LEICESTER
J. P.
J. P.

Madrid - Zgolj dvakrat v dosedanjem delu izločilnih bojev v tej sezoni nogometne lige prvakov se je zgodilo, da ni ena od ekip v celotnem obračunu niti enkrat samkrat sprožila v okvir tekmečevih vrat. V osmini finala si je takšen »podvig« privoščil Porto v prvem dvoboju z Juventusom (0:2) pred domačimi navijači na Zmajevem štadionu, v sinočnji prvi četrtfinalni tekmi pa še angleški prvak Leicester, ki ga je madridski Atletico na štadionu Vicente Calderon odpravil z 1:0. Mož odločitve je bil Antoine Griezmann iz sumljivo dosojene najstrožje kazni.

Če je bila torej zmaga finalista minule sezone, glede na videno na igrišču, čista kot solza, pa se bodo o edinem zadetku še dolgo kresala mnenja. V taboru poražencev so namreč prepričani, da je švedski sodnik Jonas Eriksson v 27. minuti prehitro signaliziral strel z bele točke v korist Atletica. Ponovljeni posnetek je potrdil, da je Marc Albrighton v resnici zrušil prodirajočega Griezmanna, vendar pa rahlo izven kazenskega prostora, za kar bi zadostovala kvečjemu rumeni opomin in prosti strel. Šved je odločil drugače. 

»Sodnika sem po tekmi pobaral o njegovi odločitvi, odvrnil mi je, da je bil prekršek povsem na robu kazenskega prostora. Televizijske kamere so dokazale drugače: bil je za las izven njega. Toda sodnikova je vedno zadnja! Prej ko se bomo sprijaznili s tem, koristneje bo za nas,« je poudaril 27-letni zvezni igralec, ki jo je odnesel z rumenim kartonom. Kritičen je bil tudi Leicestrov trener Craig Shakespeare: »Zares smo razočarani nad Erikssonovo odločitvijo, kajti to je bil ključen trenutek tekme. Seveda je bil prekršek, tega nihče ne zanika, ni pa bil v šestnajstmetrskem prostoru.«