Visoka zmaga Leipziga, nova podaja Kampla

Danes v nemškem prvenstvu tri tekme 27. kola, že v torek derbi Borussia vs Bayern.

Objavljeno
24. maj 2020 18.26
Posodobljeno
24. maj 2020 20.32
Kevin Kampl (levo) se je takole s Timom Wernerjem veselil visoke zmage Leipziga v Mainzu. FOTO: AFP
P. Z., M. Š.
P. Z., M. Š.
Berlin - Ljubljana – Danes so bile v elitni nemški ligi v nogometu na sporedu tri tekme 27. kola. Najprej sta se srečala Schalke in Augsburg (0:3), sledila sta dvoboja Mainz : Leipzig (0:5) in Köln : Fortuna Düsseldorf (2:2).

Včeraj sta vodilni ekipi Bayerna in Borussie Dortmund vpisala zanesljivi zmagi, Bavarci tako ohranjajo prednost štirih točk. Veliki derbi in bržčas odločilni za Borusio, če želi ujeti velikega tekmeca, bo v torek v Dortmundu (18.30).

Leipzig, pri katerem igra nekdanji slovenski reprezentant Kevin Kampl, se je z visoko zmago v Mainzu (5:0) znova zavihtel na tretje mesto na lestvici. Pri »rdečih bikih« je s tremi goli blestel Timo Werner. Ob 24-letnem Nemcu sta v polno zadela še Danec Yussuf Poulsen in Avstrijec Marcel Sabitzer.

Vidno vlogo je odigral tudi nekdanji slovenski reprezentant Kevin Kampl, ki je podal Wernerju za njegov drugi gol in vodstvo s 4:0. Za nameček je z lepim strelom z roba kazenskega prostora tudi sam zatresel domačo mrežo, vendar pa so njegov gol razveljavili, ker je bil eden od njegovih soigralcev v prepovedanem položaju.

Schalke je po visokem porazu v derbiju proti Borussii doma izgubil kar z 0:3 proti Augsburgu in popušča v boju za zadnjo evropsko vstopnico.

Nemški nogometni prvoligaš Hertha iz Berlina bo zaradi koronakrize moral začasno preložiti načrte o gradnji lastnega štadiona oziroma o selitvi z olimpijskega štadiona, na katerem zdaj igra svoje tekme. Novega objekta v Berlinu ne bo vsaj do leta 2025.