Lewandowski potrdil odhod k Bayernu

Poljski napadalec Robert Lewandowski bo januarja podpisal predpogodbo z bavarskim Bayernom.

Objavljeno
25. september 2013 14.23
FBL-EUR-C1-GER-ESP-DORTMUND-REAL MADRID
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Dortmund - Napadalec Borussie iz Dortmunda Robert Lewandowski je potrdil, da bo poleti zamenjal klub in se bo pridružil državnemu prvaku, Bayernu iz Münchna.

Poljski reprezentant je pričakoval, da bo k Bavarcem prestopil že med poletnim prestopnim rokom, vendar mu pri Borussi niso pustili oditi, tako da bo klub zapustil brez odškodnine.

Robert Lewandowski je novico sporočil v pogovoru za Sport 1, v katerem je dejal, da bo z Bayernom že januarja podpisal predpogodbo: »Lahko potrdim, da bom v prihodnji sezoni igral za njih, saj bom januarja lahko podpisal predpogodbo,« je dejal 25-letni napadalec.

Ta se je Borussi pridružil leta 2010 iz poljskega moštva Lech Poznanj, ki je zanj prejel 4,5 milijona evrov odškodnine, ter na 194 tekmah dosegel 80 golov. Poljak je z moštvom iz Dortmunda osvojil dva naslova državnega prvaka in dodal še po eno lovoriko nemškega pokala in superpokala, v pretekli sezoni pa se je približal tudi naslovu evropskega prvaka, vendar je s soigralci v finalu moral priznati premoč Bayernu (1:2).