Lewandowski štirikrat v knjigi rekordov

Napadalec Robert Lewandowski se je po zaslugi predstave na tekmi z Wolfsburgom štirikrat vpisal v Guinessovo knjigo rekordov.

Objavljeno
01. december 2015 09.54
M. Ž.
M. Ž.

München - Poljski napadalec Bayerna Robert Lewandowski je zavoljo odlične predstave na prvenstveni tekmi z Wolfsburgom od predstavnikov Guinessove knjige rekordov prejel kar štiri certifikate.

Poljak se je na septembrski tekmi z Wolfsburgom izkazal s petimi goli, ki jih je dosegel v zgolj 3 minutah in 22 sekundah, s tem dosežkom pa je poskrbel za kar štiri rekordne nemškega prvenstva.

Pri Guinessovi knjigi rekordov so mu po uradnem preverjanju podelili kar štiri certifikate: za najhitreje dosežene tri gole (v 3 minutah in 22 sekundah), za najhitreje dosežene štiri gole (v 5:21 minute), za najhitreje dosežnih pet golov (v 8:59 minute) in za rezervista z največ doseženimi goli.

»Tega dne se bom spominjal do konca življenja. Ne vem, če bo to mogoče ponoviti. Sestaviti se mora vse, dobra forma, sreča, pa še prava tekma. Očitno je nekdo tam zgoraj želel, da dosežem pet golov. A rekordi niso samo moji. Igrala je celotna ekipa, ni šlo za tekmo Lewandowskega proti Wolfsburgu. Bil sem kar malo besen, ker sem prvi polčas presedel na klopi. Po prvem golu sem si rekel 'aha, 1:1, gremo naprej'. Drugi gol je bil res lep, pri tretjem sem bil vesel, ker je bil to prvi 'hat-trick' v sezoni. Za četrtega in petega pa sploh ne vem, kaj se je zgodilo,« je o tekmi z Wolfsburgom povedal Poljak.

Lewandowski je v tej sezoni v odlični strelski formi, v državnem prvenstvu je na štirinajstih tekmah dosegel prav toliko golov in je drugi strelec prvenstva, boljši je le član Borussie iz Dortmunda Pierre-Emerick Aubameyang (17).

Poljakov klub Bayern prepričljivo vodi v državnem prvenstvu, kjer je na štirinajstih tekmah vknjižil 40 točk, na drugem mestu je Borussia iz Dortmunda z 32 točkami.