Liga prvakov: Valencia si je oddahnila, nov Messijev trojček

V 4. kolu lige prvakov so nogometaši Barcelone vpisali visoko zmago nad Viktorio Plznom, Valencia je doma ugnala Bayer.

Objavljeno
01. november 2011 07.35
Posodobljeno
01. november 2011 08.06
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Ljubljana - V nogometni ligi prvakov je bil nocoj na sporedu prvi del obračunov 4. kola, v katerih so si nekatera moštva že zagotovila napredovanje v osmino finala.

Eno od njih je italijanski prvoligaš Milan, ki je v skupini H gostoval v Minsku pri moštvu BATE Borisov, a iztržil le neodločen izid 1:1. Italijansko ekipo je v vodstvo popeljal Zlatan Ibrahimović, ki je po lepi akciji z Robinhom zadel v 22. minuti. Belorusi so si priigrali nekaj lepih priložnosti, vendar pa izenačili potem ko je v kazenskem prostoru padel Aretem Koncevoj, sodnik pa je pokazal na najstrožjo kazen, ki jo je uspešno izvajal Renan Bressan. BATE si je tako zagotovil pomembno točko v igri za nadaljevanje ali pa vsaj evropsko ligo.

V skupini H sicer ni bilo veliko ugank o kandidatih za napredovanje, vodilno mesto je po visoki zmagi na gostovanju pri Viktorii Plzen (4:0) prevzela Barcelona, ki se je prav tako že uvrstila med najboljših 16. Strelski premor se je že nedavno končal za Lionela Messija, ki se je tudi tokrat kar trikrat vpisal med strelce. Prvič je mrežo zatresel v 24. minuti, ko je s strelom z bele točke dosegel svoj 200. gol. Ob očitni premoči evropskih prvakov se je med strelce vpisal še Cesc Fabregas, vratar Victor Valdes pa je podrl rekord v dresu Barcelone, ko je ostal nepremagan kar 877 minut.

Vodilni moštvi v skupini H se bosta med seboj znova pomerili v 5. kolu na San Siru.

Rešilna bilka za Valencio

Če je želela ostati v boju za napredovanje je morala Valencia na Mestalli premagati Bayer iz Leverkusna, kar ji je tudi uspelo (3:1). Domači so povedli že v 12. sekundi, ko je veliko napako naredil vratar Bayerja Bernd Lena in žogo podaril Jonasu. Nemci so izenačili v 31. minuti, ko je bil po podaji lažje poškodvanega Michaela Ballacka natančen Stefan Kiessling. Netopirji so nato močneje stopili na plin v drugem polčasu in spet povedli po mojstrovini Soldada. Gostje so v 70. minuti spet zatresli mrežo, a je zadetek Schürrleja sodnik razveljavil zaradi domnevnefažžga prepovedanega položaja. Zmago Valencie je s strelom z glavo potrdil Rami.

Chelsea po dveh porazih v angleškem prvenstvu tudi tokrat ni osvojil vseh točk, temveč je z belgijskim Genkom prišel le do neodločenega izida (1:1).

Tudi v skupini F še poteka boj za vozovnice v osmino finala. Dortmund je v Pireju presenetljivo izgubil (1:3), zato se je tokrat Olympiakosu oddolžil za poraz (1:0) in z minimalno zmago ostal v igri za osmino finala.

Arsenal, ki je očitno le premagal krizo z začetka sezone, je dobro formo skušal potrditi na domači tekmi proti Marseillu, a se je ta razpletala podobno kot pred dvema tednoma, tokrat pa tudi minila brez zadetkov.

Znova je navdušil APOEL iz Nikozije, ki je doma z 2:1 premagal Porto in ostaja na vrhu lestvice v skupini G.

V sredo bodo na sporedu še tekme skupin A, B, C in D, kjer se bodo pomerili Bayern München - Napoli, Villarreal - Manchester City, Inter Milano - Lille, Trabzonspor - CSKA Moskva, Benfica Lizbona - Basel, Manchester United - Otelul Galati, Ajax - Dinamo Zagreb in Olympique Lyon - Real Madrid.

 

Liga prvakov, 4. kolo:
Skupina E:
Valencia - Bayer Leverkusen 3:1 (1:1; Jonas 1., Soldado 65., Rami 75.; Kiessling 33.)

Genk - Chelsea 1:1 (0:1; Vossen 62.; Ramires 26.)

Lestvica:
1. Chelsea 8
2. Bayer 6
3. Valencia 5
4. Genk 2

Skupina F:
Borussia Dortmund - Olympiakos 1:0 (1:0; Grosskreutz 7.)

Arsenal - Marseille 0:0 (0:0)

Lestvica:
1. Arsenal 8
2. Marseille 7
3. Borussia Dortmund 4
4. Olympiakos 3

Skupina G:
Zenit St. Peterburg - Šahtar Donjeck 1:0 (1:0; Lombaerts 45.)

APOEL Nikozija - Porto 2:1 (1:0; Ailton 42., Menduca 90.; Hulk 89./11-m)

Lestvica:
1. APOEL 8
2. Zenit 7
3. Porto 4
4. Šahtar 2

Skupina H:
BATE Borisov - Milan 1:1 (0:1; Bressan 55./11-m; Ibrahimović 22.)

Viktoria Plzen - Barcelona 0:4 (0:2; Messi 24./11-m, 45., 90., Fabregas 72.)

Lestvica:
1. Barcelona 10
2. Milan 8
3. BATE 2
4. Viktoria 1